其實係咪好多人都prefer唔追新手機?

287 回覆
3563 Like 105 Dislike
iPhone 自己換件
以前就會
而家冇乜驚喜之餘
人又懶咗
比咁多功能我都冇用啦
上一部IP 5S 用到換8
ios同android都有用

其實成日覺得d人話an機lag, 咩觸碰反應差,係咪作出黎 明明差唔多
iPhone 3g > 4s > 5s ... wait until next truely small size iPhone FOREVER
噱頭玩過一陣就冇癮
2010到14個期換得好密

又刷ROM又盛

轉左做IFANDOG就懶了
講實力既姐
有錢怕咩追
6仔用左3年幾 手機不外乎玩Ig Wtapp fb Youtube sc連登 換唔換都用到
啱用同鐘意就得,有咩好追
以前有追機 年年都換
後尾去到6s之後啲機都唔係太滿意就無換
諗住今年會出新嘢會換
點知又咁撚貴
而家要再考慮下換咩機先
機能過剩
大部份人睇youtube whatsapp 聽下kkbox 就夠
D cpu ram都用唔盡
用到虧先換
用緊iPhone X 一出就買 到宜家都幾好用
已經唔HIT
6S一出到而家
之前note2 lte一出即買, 一用用左差唔多5年
用到whatsapp打字都lag住出

見note2咁捱得, 咪再揀samsung機用.
轉左S7 Edge就仆街了, 個memory card slot用左幾個月就死左,
保養完無耐又死, 懶得再攞去搞結果長期唔夠位用.
最嬲就係玩白貓呢D日本驚好鬼LAG,
明明個spec高幾班, 都唔知乜9事.

結果用唔夠一年就轉投ipx,
點知一堆驚cut上下或者左右黑邊
不過其他都無乜野, 應該都係用到whatsapp都lag為止
Samsung galaxy nexus (2年) > iphone5s (近5年)>iphonex
唔知可以玩幾耐
通常隔兩-三代部機好舊先會買新機

年頭由6+轉左做8+諗住用到2020再睇下換唔換

無咩需要特別去追新機
以前五,六千蚊部電話
慳小小當玩下 追下潮流 都重可以

而家成萬銀部電話
唔講apple
Samsung note9 都八,九千蚊

真係追不了
當然你可以話我死窮撚
但成萬銀部機 ,兩年換一次就差唔多

同埋iphone x都可以話係出m字額 新設計
今批新出 除左max大部小小
其他只係cpu 鏡頭,零件野提升
感覺上target customer 似係無買iphone x個批人
比iphone7 or 之前既去換

就好似 好小人會iphone6 換iphone6s
換都換iphone7 起碼改左粒home button
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞