其實係咪好多人都prefer唔追新手機?

287 回覆
3563 Like 105 Dislike
真係要換可能換返8,我唔鐘意機頂m字型
我部sony xp已經係遠古時代既野
明明只係兩年多少少
已經好lag
用緊XP嘅我lag住都要覆你

唔係反對換機, 而係我根本冇選擇, 我部Priv冇後繼滑蓋keyboard機種

唯有加RAM博佢用耐啲...
用左4年左右嘅iphone 5s 覆呢個post
打算用多兩年,邊到有得換電換mon
我個fd用6s用到部機一過熱就會自動熄機
數返我平均2-3年換一部
係第一部由ip 4轉6先叫用耐小小
我都數下自己用過幾多部機

09 年尾 HTC tattoo $3398 未壞
11 年中 LG o2x $4398 未壞
13 年頭 Nexus 4 $4398?14年中壞
14 年頭 Motorola XT1033 $1888 16年中壞
15 年尾 Lg g3 $4398?? 17年尾壞
17 年頭 Oneplus 3T $3388

原來都換得幾密
係炒出黎個d機都會有人用架
4轉5,5轉6s,6s轉8
平均兩至三年轉一部啦
其實好多人用6/6s 跳過左 7/8/X

用緊6S 最多睇下ios12 點先再打算
6S用到而家 想換都唔知換乜
我大把錢 唔追新機唔知點洗錢
用緊V10
想轉會8 plus
iphone5 就壞
岩啊,以前手機個發展真係好勁揪
利申:夾係㩒制機同touch screen 年代既九十後
Iphone6 頭一個星期出機
用到宜家
準備轉xs
你估apple班友唔知你地用舊先換咩?

你睇下佢
6出d咩功能
之後果年有咩功能

再之後就7啦
過多年十周年冇計,但8都係sai鳩氣

到今年咪xs囉!
strong hold!下年先係正野

我打咁多,都係想安慰下自己姐
反而xzp因為同smartone撞咗先搞到想換機
全部an 機,唔壞都lag 到用唔到,計番條數一部貴iphone 仲撚抵用,3,4 年唔洗換
8s
好想用faceid 唔介意冇3d touch 同個mon 冇8+咁清同唔打大型GAME就XR 啦 如果想用3d touch, touch id 咪8+。
利申:外國撚成日買野都用apple pay 唔想下下照住個樣比錢,所以唔買x 用8+
note2 >6Spuls>xs max

用完IOS真係唔會反轉頭玩AN機
市面中階機己經好夠用 旗艦機真係用唔著
早兩三年好似話香港人換機速度全球最快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞