其實係咪好多人都prefer唔追新手機?

287 回覆
3563 Like 105 Dislike
iPhone 5 3年
iPhone 6s 1年壞左
iPhone 7 2年準備再戰
一語道破
換電再用多兩三年
通常出新機果時舊機減價就考慮換舊果啲 不過啲人好撚煩,見你換舊果啲實同你講要換緊係換新出既機
好多電子垃圾
第一部smartphone係htc d細機, 無乜唔好.
但一跳跳到note2 lte又大mon又4G,
果種upgrade感真係爽到射
我對上一部z1 compact用左就快4年先換
用到鏡頭入塵對焦壞壞地 個mon都就快甩埋出黎
usb位仲要壞左十世
咁如果一路用緊android機。想加入iphone大家庭,大家推薦買8+ or xs,xr好
Android 兩年
iphone 三年
5s+6s雙刀緊
#yup
Xs /Xs MAX啦
XR
我就用 收二手3gs黎用 > 5s > SE
如果2-3年後apple 新出既最低門檻手機,都要一萬蚊一部
我諗我會轉會,將而家部SE做返後備機
Android其實都開始多人用啦
我Samsung s7直屏用到宜家2年幾仲用緊 升咗android8.0之後 好似同新機冇咩分別 價錢當時買4千幾 宜家覺得超值 相機又唔太差
6s+用左3年冇咩問題
6s+頭批
係生銹樣衰d
換完電再戰三年
iPhone 7舊年出左iPhone 8 平左
又咁岩咁岩壞電話先至換
打算用到佢變垃圾先再換
垃圾note3用咗4年幾
部6s plus 用左2年半 跌爆左個moon 後鏡頭對焦神神地再加冇左塊玻璃
決心今年換機 平時都係用手機睇片多
本身打算換傳聞最平個部xr 點知而家出黎同我講720p
大moon黎講 xs max又貴到嘔血 xs個moon太細又滿足唔到
但係我又唔想追番舊款
大家點睇
咁都要做到先得架
用緊IP7P 最少用多兩年先換
望下眼紅勿入個post咪知 淨炒唔用,個銷售量係炒出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞