其實係咪好多人都prefer唔追新手機?

287 回覆
3563 Like 105 Dislike
6s首批
粒電到依家仲係好撚襟用
係個殻氧化變到好柒
note3新機第1日開售買機用到而家,正準備換機。

平時都係打得出打得入,
用倒whatsapp, 睇倒電子書就夠。

我老豆老母反而年年換新機,仲要部部旗艦機
5s 仔用左近三年就神神地 忍唔住換左8s
我覺得apple都三四年到差唔多
An機真係平均兩年就神
好瘋狂
仲用緊 Note3
仲用緊Nexus 5
啱啱有smart phone嗰陣
Cpu,相機更新明顯
宜家效能過盛
換新又無大分別
又越來越貴
咪無意欲追新款
iPhone 6 唔換
iOS12 beta 開心使用中
對上用s7 edge 岩岩轉note9
用佐2年
以前an機就真係太廢 所以進步空間勁大 要勁快換機

但係依家an機去到835真心夠用 已經唔洗一年換一機 起碼唔洗啲電倒水同好似以前又易lag又得個16gb容量 仲未計系統佔左幾GB

btw三叔堆新機要7 8千蚊 完全唔值
你知道PC 界咩叫砌老婆你就知點解
NOte 3用左4年
兩年開始粒電就倒水咁快,咪搵部平平地既換
用緊*** s6 好似都差唔多用左3年幾
除左啲電倒水之外
無咩特別

新機真係太貴
科技又唔係有咩突破
對我呢啲唔打機既黎講
其實好基本已經足夠

有餘錢砌靚部desktop仲開心
smart phone啱啱出個幾年真係會追旗艦機,因為初期啲機真係幾廢下
但係近幾年就算中階機都已經可以流暢咁打機睇片上網,真係再冇咩追新款嘅理由
以前就年年換
7用到依家
仲用緊六仔
我ip6 用咗5年,家下用緊華為
冇錢追呀屌
出到一萬蚊部電話 其實大部份人都係用黎睇片 fb whatsapp
3000蚊既機已經好夠用 我前年出7之後買6s
買到5088其實已經貴
到今日佢仲係好順好快 真係說服唔到自己換機
通常追上一年款式
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞