[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(115)冇人開post

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
去到200FPS 我都睇唔出撕裂

唔該 師兄
其實嗰位賣家重有幾隻Sandisk Skyhawk U.2 3.84TB只係賣緊3888人仔
不過初代Skyhawk年代已經有啲久遠同埋以nvme嚟講佢速度並唔出眾

spec sheet : https://www.sandisk.com/content/dam/sandisk-main/en_us/assets/resources/data-sheets/Skyhawk-Series-NVMe-PCIe-SSD-DS.pdf

你有興趣我可以畀link你
即使係60HZ MON

由140FPS去番60FPS都會覺得LAG
我已經搵到啦

我要4tb ssd 做乜 放日AV load 快d?
https://www.techspot.com/amp/news/76347-nvidia-confirms-pascal-turing-gpus-co-exist-but.html

Nvidia confirms Pascal and Turing GPUs will co-exist, but not compete

即係話你知,10系唔減價呀屌你
頭先個mon無啦啦冇哂畫面,重開部機就有聲但冇畫面,反而開PS4個陣個mon就顯示到畫面出黎,想問係咪顯示卡壞咗?
你抆張卡出黎 再將個mon隊落底板到睇下點

頭先用返內置顯示卡就有畫面
都唔知係咪張顯示卡收咗皮
完蛋了
投標
咁講法今年應該無2060
SSD
全部都係SSD

新蛋買左rm1000i 唔記左個插頭唔啱香港用

收一條

tg:@Lihkgko

定係有其他法?
睇返spec去鴨記配重好
SSD價係咁跌
好快愈嚟愈多人同巴打一樣
搵過
最粗都係 13a 1mm2 線 佢原廠要15a 2.08mm2
重有四隻冇影出嚟
巴打用嚟裝乜
taobao
查表
https://www.powerstream.com/Wire_Size.htm

2.08mm2 14AWG 短距電流上限32A, 屋企跳fuse都未到呢條線上限
WIN10, Games, BT, Data+VM, OBS, Backup, Temp, USB External, RPi BT 各用一隻SSD
Total 8TB左右

S4500就係backup嗰隻
就係想配條原廠 14awg
手上得13a 1mm2
我:56k 已經足夠.jpg
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞