[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(115)冇人開post

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
好!
但我唔知條sata power 同 data cable 喺邊

仲有其實我唔係好access 到隻牛
定就咁啪條2tb m.2 ssd 乾淨利落?
我買嗰間S4500賣晒啦
得返U.2 sandisk skyhawk
佢都有轉接卡同埋煙條原裝M.2轉U.2線賣
你換過Display card 個時 一次過拆

電腦白痴求評
GPU等新岀再買
r5 2600 冇內顯 唔買顯示卡會冇畫面
budget 6k GPU另計
張list係T記㩒 $5862
換display card 駛撚拆

一早已在經係8pin +8pin 2裝兩組

同埋擺明係依家等唔切想搵嘢搞先會諗買嘢

簡單講我又屎忽痕

除左顯示卡外 想問下會唔會有其他問題
Why not both
860 ssd唔係好抵 用kingdom wd adata m2果啲好過

銅牛成千蚊又係唔抵 一係 neoeco ii 一係就corsair rmx

最後ram用3000mhz以上會好啲 ryzen需要高少少先發揮到正常表現

電腦白痴求評
GPU等新岀再買
r5 2600 冇內顯 唔買顯示卡會冇畫面

除左顯示卡外 想問下會唔會有其他問題
860 ssd唔係好抵 用kingdom wd adata m2果啲好過

隻牛都唔抵 一係 neoeco ii 一係就corsair rmx

最後ram用3000mhz以上會好啲 ryzen需要高少少先發揮到正常表現

眼殘sorry
唔該哂巴打
好!
等2080?2080ti?
70/60有排都未出wor
用到2080仲用r5 2600又似頭大身細
信仰人士買左未
加隻905p
2060都ok la
最高2070
但年底出到咩
2070 應該11月出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞