[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(115)冇人開post

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
只係想用盡個2k144
推爆左佢再算多
諗返當初點解唔1080p240hz算
搞到換件仲貴過養屋企兩隻寵物同俾家用
另一個po公佈牙石2080ti $11999人仔
香港班代班會點玩

下個月應該入手pg258q
硬件升級不嬲係咁

升完一樣有多餘性能放喺度又唔舒服,要用盡佢又可能要升多兩三樣

好多嘢一開就就唔應該買

我唔換7740x 就唔會因爲塊板支援sli 而再買多張1080,下省一千字
理柒佢,自己去newegg Amazon bhphoto 買

繼而再屌代理老母
失望了
要快ram 無快ram

要水冷gpu又無

要4k 144 mon? 有!三萬啦

都預咗佢哋20系會食人唔lur 骨

所以先神早訂撚晒
真係就嚟乜撚都係外國訂返嚟
你有舖租人工燈油火蠟我明

唔差太遠都算

依家d價高到直頭係暴利
果晚半夜急屎急得合時
eBay 炒價貴d定港行貴d
視乎咩牌子model

咁始終ebay 風險高過amazon 唔少
我炒返嚟個張成16500應該貴過晒行貨任何一張

但我有張正價入手,所以拉平均一張12800左右

勝在公布個晚就secure 咗兩張,唔駛等行貨同埋同人搶
膠爸呢家除番開3張再平啲
連登有愛
1. 咩係呢家

2. 第三張我只係代購,信用咭扣幾錢我就收返巴打幾錢,所以同我自用兩張成本無關
可以考慮ITX嘅 ,細細個,但散熱差D同之後升級冇咁方便,麻煩就係到時要搬就搬埋mon。
我個fd用ITX直接帶住上飛機
不如你去bhphoto register 咗到貨通知先

一收到到通知就去入返張正價

係等耐少少,但可以四位數入手
mba用嚟做文書野同睇youtube 用4年夠唔夠做
點解唔去返MAC post??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞