[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(115)冇人開post

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
心入面*
我好不安呀
AMD Ryzen™ 7 2700X Zen+ with Wraith Prism RGB LED Cooler

Toshiba DT01ACA200 2TB 7200rpm 3.5

ADATA XPG Z1 (2 x 8GB) DDR4 3200 Mhz C16 ( Samsung B-Die )

MSI X470 GAMING PRO CARBON

Sandisk 500GB SSD

LG DVD ROM

AMD R9 270

雖然我知新硬件 用win 10好啲....
但我想等遲啲換2070/1070TI先上win 10
依加都係想用番win 7
但都係入到安裝畫面mouse/keyboard用唔到
係咪一定要用PS/2 mouse? 如果用PS/2 to USB mouse 得唔得?
定其實要入哂啲driver落win 7 iso 再燒過隻碟?
哦rakuten

我之前好似搞唔到個柯打

其實你問我

Nvme
Ssd
Hdd都無所謂

反正用唔到咁大
Ebay幫到你

好似見過1600美金都有
psu呢
念力發電
2700x 只能上atx matx 供電頂不住
放工去黃金買乜好?

2tb m.2?

4133ram jumbo 都未必有
見咩買咩
Case
無必要

亦無能力換
飛揚有860EVO 4TB只係賣緊6850
你班友真係當我無限金錢

我唔想買sata,懶拉cable

其實想買m.2
吓 唔係架咩?
咁買970pro 1tb夠哂
AcBel i90M Power Series i90M-700 700W

對唔住 copy漏左
琴晚砌完部機諗住裝win 7.....最後死死氣裝左win 10頂住先
悠二交部機俾我

走線太好

我完全接觸唔到隻火牛

你要我搞一大餐搵power cable 再唔知邊度搵條sata data cable咪即係玩鳩我

反正有多個m.2 插頭,插返個架上返條m.2就搞掂
2代ryzen請上win 10 上win7太麻煩
好啦 唔該jack巴~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞