港女與西面王遊歷土耳其

331 回覆
71 Like 13 Dislike
我想睇埋土耳其之旅前轉

你指西面王個個?

想睇你地點相識到出發

西面王話係秘密唔講

你指西面王個個?

想睇你地點相識到出發

西面王話係秘密唔講

好想知

想睇你地點相識到出發

西面王話係秘密唔講

好想知

我同佢係好朋友
今晚10點半到會繼續出

想睇你地點相識到出發

西面王話係秘密唔講

好想知

我同佢係好朋友

#不是男朋友 #卻比男朋友更親更重要
一男一女?
我幾鐘意果邊啲野食 餐餐都覺得好好食
坐下坐下我地咁就到左cappadocia啦

真係靚到dum兩聲
我地因為搭車一粒米都無落過肚
所以放低行李
我地即刻狗衝去食野

去到cappadocia緊係要住cave hotel
我地ge酒店
係cappadocia數一數二靚個D

間房一出就係咁

個天no effect架超藍個天

le個位係佢ge selling point好似係成個cappdocia最高ge酒店
所以貴到仆街
但個景真係無撚敵

食完野又到左我旅行最愛ge環節
行超市

可樂好撚平
土耳其物價其實唔高只要唔好係遊客區就得
如果有絲打睇緊個post我話比絲打聽
脫毛膏只係$20HKD
抵到爛

之後仲比我發現到心愛ge rice pudding
味道好好仲好平
好似1TL
跟住我地就返左酒店

返到房
西面王就開始做廢青煲動漫
而我就開始做港女
見到酒店有個大大ge浴缸
我就二話不說去左浸
啊屌你老味
唔知點解D水個味奇奇怪怪
仲要有顏色ge
我就安慰自己
係含有豐富ge礦物啊
浸完一定好靚
浸完個靚靚含有豐富天然礦物ge浴之後

港女就同西面王出發去tour嚕
係cappdocia ge hotel/hostel都會suggest D plan同tour比你去玩
當然唔少得有le 個熱氣球啦
記得個tour係有red tour 同green tour
我地簡左有得去rose valley 個個因為真係好靚
總之我記得佢係話有個路線會同我地搭熱氣球重壘左

我地個tour係揸住架卡丁車去
超好玩
我地首先去左唔知咩valley

好靚

between揸車係由港女揸
我覺得西面王其實好勇
因為夠膽坐我後面
後來我揸到遠離大隊個導遊頂唔住西鳩我面

因為我揸到碰碰車咁
成日揸去D唔係路ge地方剷草

之後佢就帶我地去尋找最原始ge洞穴屋

港女又開始ff會唔會咁好彩撞到深山大野人住係入邊呢
就緊係無
其實跟住我去旅行都幾慘
因為我中意爬黎爬去
所以西面王好無奈咁跟住港女一齊爬
但爬爬下前面竟然有個韓仔三兩下就爬摭到好遠
le個韓仔不得了
我之後撞到佢兩三次
佢見山爬山見崖落崖
真係同戰鬥民族有得比
再之後撞到佢係間寺到
我笑笑口同佢打招呼話
「你就係爬黎爬去個個啊嘛」

跟住佢就帶我地去玩卡丁車式ge過山車
真係好撚刺激

佢係由個導遊車住你係咁上坡落坡
總之個離心力大到你個屁股會離開埋個位架

之後我地去左一個地方又係唔知咩valley
有得撚狗

最後我地就真係去左rose valley

Rose Valley ge日落真係好靚好撚壯觀
港女緊係要打卡影相
我幫佢影ge就係瀟灑

佢幫我影ge就係

之後回程我決定比西面王揸
我就跟導遊架車玩過山車
因為搭導遊架車佢會特登行D小徑全程起起跌跌
仲要有時將成架車打側重心傾左
車住我當雜技咁玩

仲有D沿途影ge相

落左車我地就去左搵野食

但cappdocia根本成個係旅遊區好貴
我地就搵左間細細地ge店食左個唔知咩夾餅
好好味
之後遇到兩個香港女仔
佢地問我好唔好食
我話好食
所以一齊食
大家都是窮撚我明的
整埋圖link之後哈小心hi錯上一頁要重新整過
遲左
sorry

想睇你地點相識到出發

西面王話係秘密唔講

好想知

我同佢係好朋友

#不是男朋友 #卻比男朋友更親更重要

係我字典裡面無人親過男朋友

我淨係中意食kebab

我淨係中意食kebab

呢個好好食 用陶瓷燒出黎嘅羊肉 要打爛個陶瓷先食得

我淨係中意食kebab

我都有食
但覺得一般般
佢地個portery食食下會甩左啲陶瓷落黎

其實佢地土耳其啲飯咸咸地好好食

我淨係中意食kebab

我都有食
但覺得一般般

大家口味唔同 我反而唔鐘意食中餐

我都有食
但覺得一般般

大家口味唔同 我反而唔鐘意食中餐

其實我都係食左幾餐好野
跟住都係kebab 飯 kebab飯

我淨係中意食kebab

我都有食
但覺得一般般

呢個正呀 餸左2大碗白飯
我食果間佢燒完拎出黎仲拎埋把土耳其彎刀比你自己斬開佢
cappdocia都有d又平又好食既餐廳
餐餐食pide
[/quote]

我都有食
但覺得一般般

其實佢地土耳其啲飯咸咸地好好食[/quote]
呢個正呀 餸左2大碗白飯
我食果間佢燒完拎出黎仲拎埋把土耳其彎刀比你自己斬開佢[/quote]
我地係比錘仔你
Dup開佢個時仲滾緊
餐餐食pide

真心咩
我地幾乎餐餐食kebab
你地好似餐餐食好野咁
餐餐食pide

真心咩

kebab太肥膩 食左2餐冇食
反而pide 即係土耳其pizza 又平又好食
餐餐食pide

真心咩

kebab太肥膩 食左2餐冇食
反而pide 即係土耳其pizza 又平又好食

好肥咩
食到後期我同西面王好撚厭
自己煮野食
黎到萬眾期待ge一個活動
就係熱氣球

熱氣球佢有好多間公司
有平有貴
我地簡左間出名同貴(要成>
$1200HKD)
叫butterfly XXXXX
值唔值就見人見智
我睇網上d comment就話佢間野D氣球係新D
同埋個captain係有經驗D
我地個captain係美國黎ge
好似揸左幾廿年
我都有問人地平個D點人地話唔錯啊
所以我覺得貴有貴玩平有平玩

可能大家都將坐熱氣球ge重點放左係影熱氣球
但其實上面我都有講到
坐熱氣球係比大家更全面咁望cappadocia
所以captain手勢係好緊要
因為你飛得愈低愈近就可以睇到更多野
唔係飛到上太空先愈好

因為我地係through酒店book
所以我地4點15分係酒店門口就有人車我地去butterfly公司
然後butterfly有早餐食唔好expect D咩
佢就會幫我地分類
可能大陸人一個籃咁樣
係夏天Cappadocia 因為位於內陸位置
所以日夜溫差好大
個朝我著哂所有可以著既衫
都凍到pk屌

首先就係幫氣球充氣

吹漲啦

我知頭已側將就下

預備出發
每個籃可以裝得16-20個人到
而價錢平貴都關裝幾多人事
平D ge可能會裝多D人
我地就裝左16個人姐
咁樣大家就可以鬆動D
而每個籃都會有4罐gas跟住

去到天空
我地影唔到好大大個ge熱氣球
而且離主車群愈來愈遠

日出啦

captain帶你全方位看cappadocia

而我講ge好手勢就係captain可以帶你好近距離咁睇

captain仲講笑話可以用地下ge野草清潔下個籃

而係飛緊ge途中係一直都會有兩架車跟住你個熱氣球
因為一架車車你
一架車車熱氣球
captain同架車會一直保持聯絡搵最佳降落地點
降落了
降落既時候要全籃人一齊半蹲抆住籃邊
種感覺有D似chok個籃個地下

個熱氣球真係好大

無左氣球的籃
btw我地去咪齋戒月
captain話我地要為D工人鼓掌因為佢地係無食野無得飲水咁做野

插滿了花草的籃
因為個籃係岩岩上天第二次
第一次裝人
所以要有D慶祝儀式
而我地ge captain係姓green所以係特別多草草

我地captain

butterfly佢仲有個好處係
完左成個升空奇遇記
會有香檳同D小食比你架

見唔見到D插係地下ge管管
佢地係插到地底好深好深
比當地人當雪櫃黎草檸檬
好有智慧
而佢地可以儲存三個月到

飲緊香檳ge時候
我同西面王個刻個腦
唔係諗住D香檳或者個環境有幾靚
係諗住幾時有得比我上車
好撚凍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞