港女與西面王遊歷土耳其

331 回覆
71 Like 13 Dislike
黎緊5月一條毒撚去

留名

絲打有咩想知可以問我 盡答你

我係巴

想問Istanbul二日一夜既話夠唔夠玩

我17號下午落機,25號晚走,諗住兩日cappa,兩日Istanbul,淨番幾日想去Frankfurt走轉

Btw 我都係retaker

Istanbul 好趕
但如果你晨咁早咁出去
去哂藍色清真寺再去教堂
再直踩去對面海Galata tower睇日落
咁樣都ok
淨返一日搭船加市集咁
因為五月應該都會好晏日落架啦
只震chur啲就得
但我覺得capp一定唔夠至少三日
睇你會唔會玩tour啊個啲定淨係想睇下啲cave就算
你溫書啦 考完試再諗都未遲
不如繼續打啦
頂唔順d土耳其佬,雖然都有些好人
但大部分都以為自己係情聖,那來的自信
成日扮fd扮好人,一係想昆錢一係想抽水

我唔食羊,成日唔小心叫咗有羊既野,雪糕係羊奶,芝士係羊奶

棉花堡直情不知所謂,乾哂,水唔係天然,仲要係萬人洗腳水

走果時完全無半點不捨

atv我都坐過tour guide架車,口罩都唔洗載,仲要望住後面d人食塵

熱氣球真係唔錯,可能Isis搞到少好多遊客,比咗個優惠價80euro我,就落搭了

btw你d影相幾靚,令我對土耳其印象好返少少
跟住落黎應該唔會日日都打出黎
會打一D有意義/on9嘅野
但有咩想問都可以問喎
係fethiye 我地本身經我地間hostel join左個boat trip
但我唔舒服所以無去
由西面王自己去
我上就唔舒服但下就無咩事就覺得唔好曬左一日啦
於是就contact返蕾姐(個個滑翔傘agent)
佢好好人叫我出返個沙灘搵佢同佢食野同埋幫我看野
於是我就帶住泳衣自己走左去沙灘
去到就同阿蕾姐食野同傾計

蕾姐係一個廿尾嘅中國女仔
自己一個人隻身黎到土耳其
本身係諗住徒步行哂成個土耳其
點知走到fethiye嘅時候佢就覺得好撚正
所以就stay左係到仲學埋滑翔傘
之後就同到個滑翔傘大佬(個個滑翔傘考官)一齊開滑翔傘公司
佢話fethiye對於D鬼佬黎講係度假勝地
所以好多鬼佬都有係到買樓
得閒就黎度假
其實旅行得多就會遇到好多呢D人
都係旅行個時
覺得某一個地方好撚正然後stay係個到簽working visa做野
個時係cappdocia同一個韓妹同新疆酒店職員傾計
佢話佢一去到cappdocia就知佢係屬於呢個地方所以就叫間酒店請佢
最終又真係請左
扯得太遠tim

之後我就去左沙灘玩
D水好凍
同埋我有好大個肚腩其實唔夠膽著住件泳衣周街fing
所以我就租左個沙灘椅同遮係到曬太陽
由兩點幾開始瞓
有少少海風好舒服
我直頭瞓到不省人事
去到六點幾
租沙灘椅個個人行埋黎我身邊收其他沙灘椅吵醒左我
我以為夠鐘 即刻講唔好意思
點知佢見我一面驚恐就話「你繼續瞓啦」
我陣間再叫醒你
個下已經瞓唔到(返到hostel仲要發現自己有個泳衣印屌)
發現已經日落緊
就返左hostel
返到hostel仲要發現自己有個泳衣印屌
明明係cum住毛巾都會曬到

女啊你睇

個時西面王都去完個boat tour返黎
我問佢好無玩
佢搖一搖頭話:「覺得同船P無分別 好玩樂性」

其實對於fethiye呢個地方我同西面王都覺得
係景靚但總係無咩特別嘅野吸引到我地
所以會好快飛過呢個地方
不如繼續打啦

聽你講
繼續打
黎緊5月一條毒撚去

留名

絲打有咩想知可以問我 盡答你

我係巴

想問Istanbul二日一夜既話夠唔夠玩

我17號下午落機,25號晚走,諗住兩日cappa,兩日Istanbul,淨番幾日想去Frankfurt走轉

Btw 我都係retaker

Istanbul 好趕
但如果你晨咁早咁出去
去哂藍色清真寺再去教堂
再直踩去對面海Galata tower睇日落
咁樣都ok
淨返一日搭船加市集咁
因為五月應該都會好晏日落架啦
只震chur啲就得
但我覺得capp一定唔夠至少三日
睇你會唔會玩tour啊個啲定淨係想睇下啲cave就算
你溫書啦 考完試再諗都未遲

我都想留多日喺Cappa,不過對德國既興趣更加大
諗住早機去Capp,7點幾落機,join green tour ,第二日玩熱氣球,跟住自己週圍行下,下晝機番Istanbul

Google過有Istanbul出發既cappa兩日團 不過一個人報好撚貴

日日蒲自修室嫁喇

熱氣球好睇天氣因素架
如果touch wood 大風到起唔到你就miss 左個機會啦
你咁樣好趕喎
你唔睇open air museum個D?
成個trip無得耐D?
要加油啊考dse 希望聽到你好消息
LM
頂唔順d土耳其佬,雖然都有些好人
但大部分都以為自己係情聖,那來的自信
成日扮fd扮好人,一係想昆錢一係想抽水

我唔食羊,成日唔小心叫咗有羊既野,雪糕係羊奶,芝士係羊奶

棉花堡直情不知所謂,乾哂,水唔係天然,仲要係萬人洗腳水

走果時完全無半點不捨

atv我都坐過tour guide架車,口罩都唔洗載,仲要望住後面d人食塵

熱氣球真係唔錯,可能Isis搞到少好多遊客,比咗個優惠價80euro我,就落搭了

btw你d影相幾靚,令我對土耳其印象好返少少

扮情聖係真 之後會講到
你遇到個D土耳其人咁衰嘅

講真棉花堡真係有D失望覺得D人誇張左
到而家都女後悔睇唔到日落

可能我不捨嘅係種自由感覺姐

Atv tour真係要坐tour guide 架車玩下真係好撚正

熱氣球咁平真係好
其實對於fethiye呢個地方我同西面王都覺得
係海景靚但總係無咩特別嘅野吸引到我地
加上個幾日熱浪
真係出唔到街
我同西面王覺得 唔得喎要搵D野行下
我地就聽講有個古蹟廟於是就諗住去搵下啦

行左半個鐘
行到忟都未搵到
係佢啦屌你老母行左我同西面王一個鐘

再近多DD
其實我同西面王無入去
因為入去要比10TL
西面王好果斷話不了跟住就瀟灑離開
得返我on99行

從高處望向fethiye

行入少少又見到多一間廟
呢間直頭唔開放
其實西面王走左無幾耐
行多入少少見到一個人都無我都急急腳走了

係土耳其其實時有見到D人係佢地屋企掛上國旗
土耳其呢個地方比我感覺民族意識都幾強下
佢地D人去到中學先會學英文
最主要都會叫佢地用返土耳其語
而且之後我去到ephesus個時係經過每一家都有掛住國旗
係邊到見到
係邊到見到

俄航 要莫斯科轉機 買左$27xx

點知頭先喺http://Zuji.com見到24xx

痴撚線 好平
好想再去
上年8月尾去完火雞國+聖/米島,正阿喂
上年8月尾去完火雞國+聖/米島,正阿喂

屌好靚啊
最尾個張高汁

屌好靚啊
最尾個張高汁

個人最中意第一張。。果度求撚其影都好靚
會唔會太靚

屌好靚啊
最尾個張高汁

屌呢樣真
求撚其影都靚
後期執過?
啲色似用左filter
會唔會太靚

會 所以你都學上面個絲打買機票去啦
真係好撚抵

屌好靚啊
最尾個張高汁

屌呢樣真
求撚其影都靚
後期執過?
啲色似用左filter

冇執過就呃你既,用過ps拉過下對比, 不過冇落filter

裝備:XT-1, 16-55 f2.8 + Zeiss 12 f2.8
同埋當地有d人真係幾煩膠...
狂用唔同既語言試你係咩人......一應左佢又煩住你 sell你買野

果陣我老婆求撚其應佢韓文算
會唔會太靚

真係好撚抵

屌 假都未必請撚到 我遞左紙復活節請12日左右 去歐洲呀想
但個八婆老細未必肯俾我放
同埋當地有d人真係幾煩膠...
狂用唔同既語言試你係咩人......一應左佢又煩住你 sell你買野

果陣我老婆求撚其應佢韓文算

啲人對住我同西面王講普通話同韓文多
但我地都無理到
我地最後幾日去bazaar已經無人sell
行係路中央啲人淨係望住我地兩個
毒撚存在感太低
會唔會太靚

真係好撚抵

屌 假都未必請撚到 我遞左紙復活節請12日左右 去歐洲呀想
但個八婆老細未必肯俾我放

去歐洲邊到啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞