港女與西面王遊歷土耳其

331 回覆
71 Like 13 Dislike
會唔會太靚

會 所以你都學上面個絲打買機票去啦
真係好撚抵

屌 假都未必請撚到 我遞左紙復活節請12日左右 去歐洲呀想
但個八婆老細未必肯俾我放

去歐洲邊到啊

東歐咋
Budapest > Prague > CK > Munich > Sazlburg > Hallstatt > Bled > Ljubljana > Croatia > ......... >Budapest
但咁樣未必夠時間 最瘋狂既諗法係佢唔俾我請就QUIT
會唔會太靚

真係好撚抵

去歐洲邊到啊

東歐咋
Budapest > Prague > CK > Munich > Sazlburg > Hallstatt > Bled > Ljubljana > Croatia > ......... >Budapest

屌resign 好啊
係resign的話草多陣錢再一炮過去
度緊sem break去東南亞四國
學生真好不要羨慕
事情又講到我地係fethiye

用手機影好柒勿屌

我地開開心心度假完終於去西面王最撚期待嘅Ephesus
本來我真係無咩興趣睇古蹟
因為之前嘅我真係一個死港女淨係鍾意影靚相(唔係影我係影景)
我地夜晚到左車站啦

係狗狗
其實我對土耳其印象不錯係因為佢地對動物好好
即使狗狗入黎都唔會特登趕走佢由佢係到歎冷氣
之後去到古蹟地方仲會有食物兜餵佢地

其實土耳其D巴士同內陸機票差不多價錢
但我同西面王為左慳返晚住宿
所以先成日搭巴士
但佢D巴打真係好好瞓
座位闊落不在話下
仲有得比你差電
仲好記得搭呢一日嘅巴士
我攤屍咁瞓死左
然後要個靚仔車務員行黎拍醒我
真係拍醒我 因為我叫極唔醒

我見到西面王落左車
個下有少少嬲點解佢唔叫醒我
要其他人叫我
我地到左ephesus
間屋無影到
但係好靚
用左藍色同白色做主調
好似希臘小屋咁

原諒我得一張相仲要唔知影緊乜
我本來係影比老母
間屋係三層底層係無冷氣
第二層係廚房同有冷氣
之後就係天台
天台好靚有吊床
同埋夜晚可以睇星星
我地被安排左係無冷氣三人房
但都屌得住
因為有貓貓

後來問阿水哥佢話佢係ephesus嘅hostel都無冷氣所以我地嘅結論係ephesus都係無冷氣

我地中國嘅同房
嗱首先我唔會歧視任何一個人先
我都好樂意同佢做朋友

於是就同佢去左呢個market啦
D野好撚平
個時我都開始知道土耳其D價係點樣
車厘子一公斤五蚊港紙咋
我仲買左個大西瓜都只係十蚊唔洗
第二日諗住再去已經無左
我諗佢應該係個D sunday market黎
大家如果要買咩無花果做手信
係到買就得
我覺得係到買仲地道
會唔會太靚

真係好撚抵

去歐洲邊到啊

東歐咋

屌resign 好啊
係resign的話草多陣錢再一炮過去
度緊sem break去東南亞四國
學生真好不要羨慕

HR岩岩同我講 佢唔係咁想我放 , 仲問可唔可以俾錢買我假
呢個月都唔批我就真係Resign算 話知佢
最多轉行慢慢搵
我對東南亞冇乜興趣
咁睇黎你都唔係好鍾意份工
咁resign囉
咁resign囉

夠HEA囉 但老細好閪
咁resign囉

夠HEA囉 但老細好閪

閪老闆真係好難頂
好老闆但低少少人工都唔緊
後生唔洗咁快做hea工
我有睇緊, 加油
去完靚靚街市先五點幾有撚排都未日落
我又唔想係hostel鳩所以決定借單車出去玩
其實我好鍾意旅行踩單車
訂呢間hostel原因之一都係因為間hostel有單車借
於是我就同中國同房踏上左單車之路啦
聽host話我地附近有個castle? 定church?
於是我地就踩啊

見唔見到右上角有個城堡?

踩啊踩
係鄉村地方

有人係到露營架

其實一直都好想係呢D地方到生活
得閒放下牛種下田咁又一世

踩到一間清真寺
好靚
但因為已經關左
我地入唔到去睇所以只好係花園到行下

大家覺唔覺得個形狀有D似開頭係istanbul見到個D陵墓

有D碑

其實唔知睇緊嘅你地記唔記得我咪係cappdocia遇到個周圍爬黎爬去嘅韓仔嘅
我又係呢間清真寺撞到佢
同佢打左聲招呼
係環遊土耳其嘅時候就會發現D人係會不停遇返大家
黎黎去去都係個堆
之後踩啊踩

踩返去嚕~~
大家見唔見到隻雀

再近D

再近DDDDD

其實佢係好撚大隻
打開翼都有半個人啦我諗
佢個巢都好撚大個
人地D麻雀係用細細地嘅枯枝佢就係用大大碌嘅樹枝

返到去又係撚貓嘅時候

我有睇緊, 加油

巴打係讀考古學?
會撞到係因為個個都係行個條route
留個明
會撞到係因為個個都係行個條route

係啊都係順時針逆時針行嘅分別
留個明

多謝巴打支持
推呀推
留明
一要返學就勁忙唔得閒
對唔住仲睇緊嘅你
起身有host整嘅早餐

我覺得好撚好味
因為好耐無食過咁正式嘅早餐啦
仲有仔仔伴唱
佢係host嘅長期租客

之後就出發去遺址啦
因為琴日阿西面王已經去左
所以我就同中國同房去
係劇院

有時真係不得不配服古人嘅智慧
我試過係下面中間講野真係好應聲聽得一清二楚
坐係上面諗下古時人都係上面架
就好似同佢地同左靈咁
大家覺唔覺得好似羅馬鬥獸場
由於地理因素
希臘同土耳其好近
所以Ephesus嘅建築好有古希臘嘅味道架
想問下呢d資訊你地係邊度搵番黎
我一直好想去呢d地方 但係細佬英文唔係特別好
驚到時唔識路 同唔知去邊度玩

邊度黎?
未見過咁完整嘅劇院

邊度黎?
未見過咁完整嘅劇院

綿堡再行上去, 係個山仔度, 係幾靚架

邊度黎?
未見過咁完整嘅劇院

綿堡再行上去, 係個山仔度, 係幾靚架

全景圖, 唔知upload完會咩樣
冇追post, 樓主你第三張相個教堂好似係st. sophia? 應該係係藍色清真寺附近?

要比錢入去, 我上次比錢入到去, 然後面維修緊, 有3分1係scaffolding, 姐住哂d野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞