「非潮牌」MYSTERY RANCH 同好[5]

1001 回覆
17 Like 8 Dislike
你地咩3 days 果背隻會不會好熱?我覺得幾熱,同埋唔知點解我件衫後面成日咩咩下會zip 起,你地係咪一樣?
Samsame
Bvs 有背膠都係咁熱
香港嘅天氣,揹咩背囊都熱㗎啦
日日背脊都濕晒
我見隻款叫3 day assault BVS兩邊有舊膠頂起咗...
請問有冇用家分享吓會唔會冇咁熱?
一樣
其實果舊膠主要比你著戰術背心果陣 個袋可以穩d唔會兩邊fing
怕熱又要背囊
睇下 Osprey 用散熱網背負嗰啲型號

撇除外觀因素,Osprey嘅背架都係好出色
條腰帶好似雞咗好多...
睇嚟要考慮喺咪買返3 Day Assault
$399 同$199 usd既分別
我大膽估 2dap唔會係made in usa

你講完特登入去睇下有冇支美國旗...

我只係edc用家
美帝旗真係無咩所謂
最緊要size夠(27L) ,有laptop位
有背負,水樽位同molle
同3day差3L,有3day唔駛買啦
都係
27L既又可以多個選擇
唔使一定要coulee
2dap最唔鐘意個位係冇哂d #10ykk 拉錬,車章都係其次
都幾肯定唔係usa made用番我個1dap/ asap算,大容量都會簡outdoor牌子唔會簡MR
本身MR 咪就係 outdoor 牌子
人哋係做 outdoor 起家㗎
只係「唔覺意」開始做軍品同消防嘢
越做越好先俾人 MR = tactical gear 感覺
你可以睇返佢其他系列

btw,唔駛搵旗仔,睇個車章都可肯定唔係美國製,
因為美製個章會寫明「bozeman mt usa」
旗仔應該係 2018 開始先有,以前都係用個章去分是否美製
但亦有可能好似以前 3day 同 asap 咁
同時有美製及非美製都唔出奇 (3day asap 從前係有非美製嘅)
唉,如果23/25L咪幾好,補返1Dap同3Day個中間 宜家買1Dap算
見你咁講先留意到無拉錬頭
一般 Hunting 系列先會無拉錬頭
(性金屬聲嚇走獵物)
唔通 2 day 定位係 Hunting?
見你咁講先留意到無拉錬頭
一般 Hunting 系列先會無拉錬頭
(金屬聲嚇走獵物)
唔通 2 day 定位係 Hunting?

sorry 錯字
我通常旅行要上山backpacking都會用番Arcteryx/ Granite Gear ,輕身好多,MR個背負係好,但太重長期背負重量都係致命傷
師兄好有研究
2 day 好定 Coulee 25 好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞