「非潮牌」MYSTERY RANCH 同好[5]

1001 回覆
17 Like 8 Dislike
滿心歡喜見到scree 2019可以拆腰帶
點知再睇落去 無繼續用返420D轉咗用210D
個質感好霉
搵極都搵唔到邊到有 3day CL 泥色 賣
買左個front

咩左幾個月,一咩重野就膊頭痛

應該點樣fit 條帶?
有個用過一個trip既2017 3 Day BVS 有無興趣?
想問下coulee 40 防唔防水 係咪要買rain cover? 大概幾錢同邊度買
送幾錢 同咩 色 先

泥色 好新淨 $2700 有意留個聯絡
首先個背板長度要適合,唔知巴打你幾高,一般香港人身型,應基本上調到最短多少少已ok,總之貼合上背曲線

兩邊束帶拉緊,如果所有嘢正確,應係全個背面都好貼背,背負最底凸出來的部分,應剛好貼住你下背凹入去的部件,即尾龍骨對上的腰骨位
唔防,買咗穩陣啲
永高行有mr出嘅rain cover
Mystery Ranch 主要用料係 cordura,一般最多只係防潑水(water repellent),如無特別加工係無防水(water proof) 的

不過好多人都將防潑水同防當力同一件事,所以好多人口中的防水外套、防水袋,其實只係防潑水,大雨啲都係會濕
有興趣收1day/front沙色
or迷彩ua新淨有單加錢換
留tg
我feel 到塊背板最高個位係我膊頭曲線下面,係咪要拉高塊板?

兩邊束帶係咪要拉到最緊?
你先試兩邊拉到最緊
然後遂啲放鬆
直到試到一個位自己覺得整體最舒服
另外,心口束帶都可以試下拉緊啲
因為無腰帶可分散重力去腰
心口束帶都可分散少少重力在心口
再唔得就上永高行搵阿叔幫手搞
記得袋返啲重嘢先去
有重量先會調得啱
有冇巴打個袋條孭帶特別鬆
我左邊條帶成日孭孭下鬆左搞到高低
點解決好
都幾貴,要360
咁 rain cover 呢啲嘢
你覺得貴唔一定要用返 MR 嘅
有冇巴打有用40L 以上既袋,過唔過到航空公司個handcarry
40L 都得,再大d 就難講
試過打爆45L上機,地勤畀我矇混過關,但我覺得已經係極限
上網睇Hover Pack 40 同 Coulee 40 比
感覺好似hover pack 大咁多咁

本身有個3day
想買個旅行背囊
諗緊邊款好

前排好傷心咁忍痛放左舊版sweetpea

真心舊版係買唔翻

而家去旅行用住boundary prima先

取代左sweetpea加相機袋

不過心癢難耐

又去左18F 朝聖入左 rip ruck0

D design我覺得ok,間格實用,放到15吋laptop

下個目標就係sawtooth 45

而家得翻舊版科莫多龍同sawtooth45先睇得上眼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞