做左髮型屋9年,你問我答

322 回覆
13 Like 4 Dislike

呢隻髮型中文係咩
次次同佢地講要呢隻 都同我剪左side back
今次比埋相佢睇又係咁

Side part 下便唔要見青

佢同我講呢種叫斜 all back
我想問係咪同樣野黎
同埋次撚次都叫佢唔好剷咁青 但佢都好似唔明咁 唉屌
剪左短髮 無內彎好肉酸
但手殘 整極都唔好睇
自己整係咪要用咩特別方法

用直髮夾自己夾啦,又方便又唔會整親自己

我有呀不過無次滿意
thanks

訓練下
你係咪simon

我係黎明

其實想剪呢個頭點講 比埋相佢又同我剷到好高

俾幅相佢都剷到咁高就轉師傅好d
整man bun 要用咩產品先整得靚

用wax soft wax 唔好太硬
有冇方法可以減慢頭髮生長?

打多d j 訓小d
個頭天生兩個轉 搞到個轉上面啲頭髮成日飛起哂 有冇咩解決辦法

轉果到要留返長d 等佢貼服無咁彈
次次洗完頭過多陣頭皮勁乾 乾到甩皮 雪花紛飛 點救

洗頭水唔岩無口
次次洗完頭過多陣頭皮勁乾 乾到甩皮 雪花紛飛 點救

洗頭水唔岩無口

唔岩你
巴打我女朋友好少頭髮個頭超薄
應該點整會好睇d
髮型屋既梳呀, 剪刀呀,
係咪會洗或者消毒
幾耐一次
毛巾係咪用一次即洗
天生攣毛點搞?

呢隻叫咩色
想入行
但而家都成20歲
又怕自己頂唔順做幾年洗頭妹
加上屋企人唔支持
主要因為份工時間長,假少人工低
識得既人多數Mk仔mk妹
樓主做左9年salon 有冇諗過轉去幫artist set頭個d

做星salon做死你都未有得升 因為無人用 你要局住幫佢做野

睇下你真係有幾想做囉...你可以試下做一年睇下岩唔岩自己再諗下,做d唔好咁Mk ge salon

點搵唔好咁mk既salon?
即係搵d開係商場 下下剪個頭都二百up個d?
甩頭髮甩得都好勁下,20歲人,個轉位開始有啲啲禿,用咩洗頭水好
想留長髮有咩要注意 應該留左一年之後再去修?

可以留4-5個月再剪剪既 如果你頂得順既話

剪既話應該點同髮型師講?其實我係想留到膊再紮髻
頭髮好撚油用咩洗頭水
夜晚11點幾沖完涼朝早起身已經好多油
朝早沖完涼大約12個鐘左右已經好油
有定期換枕頭套
髮質硬+油
高髮線
而家算九一分界咁
可以點剪
想問面比較圓 額有啲大 下巴尖尖地
想留長啲陰 同埋頭髮剪到去鎖骨咁長會唔會唔好睇
依家有斜陰遮住 但好煩成日都要剪所以想留長
利申 絲
天生頭髮攣,又乾旱,又硬,又粗,係咪無得救
諗唔到點剪可以點同髮型師講
試過講自由發揮 佢拎本書比我睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞