做左髮型屋9年,你問我答

322 回覆
13 Like 4 Dislike
洗完個頭之後大半日已經開始少少油..
有咩方法攪攪?

轉下洗頭水
次次同個髮型師講
想keep返個型
淨係剷側邊後邊
頭頂唔洗剪咁多
但剪完都係個頭頂都係好薄
點樣講先得 我個頭留得好辛苦架

叫佢頭頂唔好用牙剪
最恐怖o既經歷/最污糟o既頭係咩
你個頭係咪自己剪?

都要人幫我起青 頂就有時自己剪 睇心情
最恐怖o既經歷/最污糟o既頭係咩

耳仔有條蟲 個頭有甲由飛出黎咁上下

見到師傅剪到人地隻耳仔爆哂江入醫院
做緊大場定劈場?
洗完個頭之後大半日已經開始少少油..
有咩方法攪攪?

轉下洗頭水

有無介紹..已經用過2隻..都係差唔多..

其實想剪呢個頭點講 比埋相佢又同我剷到好高

俾幅相佢都剷到咁高就轉師傅好d

巴打有無好介紹
1. 聽講轉去第2間做,會全部師傅望住晒 睇你係咪識剪 係咪真架?

2. 有無客 剪得唔岩心水 ? 佢地最大反應係點?

3. 有無見過藝員/明星黎剪頭髮?

4. 一個普通人學師要幾耐?
邊隻髮泥無咁傷頭髮?
我想電染剪髮 有冇邊間髮型屋推介
有咩色染左好睇?
皮膚偏白

如果想咁電應該點講?
利申:之前偷薄過
唔刻巴打

如果想咁電應該點講?
利申:之前偷薄過
巴打
1. 聽講轉去第2間做,會全部師傅望住晒 睇你係咪識剪 係咪真架?

屌我有幾次真係想爆炸屌柒個髮型師
專登留長左一段時間個頭想剪個心水髮型
之後佢又剪返鬼死咁短 真係秒嬲左
但好彩我禁得住自己

讀書果陣試過有髮型師剪到我
的水左右長短不一⋯
點[orange]點先分到邊啲係有料salon,邊啲呃飯食??
自從剪開個師傅冇做之後,周圍流浪,周圍中伏,又貴又剪得唔好 [/orange

九龍區
個頭成撚日出油點好
我啲頭髮比較硬
點樣可以令佢柔軟啲
我上網揾左好多方法 但係唔敢試 怕整傷
例如 用啤酒浸下個頭 或者用檸檬水洗頭
做緊大場定劈場?

中型劈劈地既場咁
幼軟髮除左剪all back 日日gel之外仲有咩髮型

樓主不要無視我
做緊大場定劈場?

中型劈劈地既場咁

係囉有邊間係唔錯 我剪開mk水務處對面個間 都ok
唔開名喇陣間人地話我打手
有冇更好既推介

樓主不要無視我 x 2
我本身頭髮好厚 髮尾成個海格咁
但塊面好包好肥 係咪唔應該整負離子
頭皮勁出油,洗完3個鐘就開始出油,有十年頭瘡,痕癢,冇咩頭皮,頭髮有光澤,唔乾唔油,望落幾健康咁

近十年轉過不下三十隻洗頭水都冇改善,有咩辦法
我想電染剪髮 有冇邊間髮型屋推介
有咩色染左好睇?
皮膚偏白

樓主
我聽日剪喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞