做左髮型屋9年,你問我答

322 回覆
13 Like 4 Dislike
洗完頭d頭髮乾左之後好蓬鬆可以點搞
洗完個頭之後大半日已經開始少少油..
有咩方法攪攪?

轉下洗頭水

有無介紹..已經用過2隻..都係差唔多..

去髮品店買深層清潔試下

其實想剪呢個頭點講 比埋相佢又同我剷到好高

俾幅相佢都剷到咁高就轉師傅好d

巴打有無好介紹

1. 聽講轉去第2間做,會全部師傅望住晒 睇你係咪識剪 係咪真架?

2. 有無客 剪得唔岩心水 ? 佢地最大反應係點?

3. 有無見過藝員/明星黎剪頭髮?

4. 一個普通人學師要幾耐?

1.通常都要俾佢地睇下先決定請唔請你,我未試過去新salon做 唔太清楚

2.咁又無試過好大反應 color就試過補染返 都唔會太差態度既..我見過有人話以後唔再黎咁囉

3.好耐好耐之前見過關楚耀剪頭髮

4.其實2-3年怒練習都應該ok ...係睇你剪真人心態會唔會驚咁
我想電染剪髮 有冇邊間髮型屋推介
有咩色染左好睇?
皮膚偏白

霧感啡都唔錯.. 髮型屋就可以試下大場果d 出名果d都有小小保證既..唔講咁多啦 廢事俾人話打手
邊隻髮泥無咁傷頭髮?

正常髮泥應該唔傷頭髮架啵

如果想咁電應該點講?
利申:之前偷薄過
唔刻巴打

呢個電唔到架wor 呢個set 出黎 電完自己都要吹頭
點[orange]點先分到邊啲係有料salon,邊啲呃飯食??
自從剪開個師傅冇做之後,周圍流浪,周圍中伏,又貴又剪得唔好 [/orange

九龍區

去商場剪囉 尖咀果d
個頭成撚日出油點好

轉洗頭水試下 咁多人個頭都出油
幼軟髮除左剪all back 日日gel之外仲有咩髮型

樓主不要無視我

飛機頭呀 尖尖地果堆
頭皮勁出油,洗完3個鐘就開始出油,有十年頭瘡,痕癢,冇咩頭皮,頭髮有光澤,唔乾唔油,望落幾健康咁

近十年轉過不下三十隻洗頭水都冇改善,有咩辦法

呢個係你洗頭方法有問題 試下認真小小洗 當你幫人洗緊頭咁
我啲頭髮比較硬
點樣可以令佢柔軟啲
我上網揾左好多方法 但係唔敢試 怕整傷
例如 用啤酒浸下個頭 或者用檸檬水洗頭

去搽拉直軟化果d 但唔好拉到咁直 應該幾好
我本身頭髮好厚 髮尾成個海格咁
但塊面好包好肥 係咪唔應該整負離子

拉完應該會大臉左
做緊大場定劈場?

中型劈劈地既場咁

係囉有邊間係唔錯 我剪開mk水務處對面個間 都ok
唔開名喇陣間人地話我打手
有冇更好既推介

去尖咀 銅鑼灣試下
男人比人十二三分鐘就剪好個髮係咪太快
速剪$50果d 有無影響你地生意?

中型劈劈地既場咁

有冇更好既推介

去尖咀 銅鑼灣試下

大概邊個位
開名啦不如
髮質軟嘅毒撚有冇得救?

軟就變唔到硬
毒就可以脫既

剪咩頭好睇?

冇剪開啲貴過 QB House 嘅髮型屋……

剪鬼佬頭囉 唔好咁長is okay

鬼佬頭 即係……

毒到唔知咩嚟 係咪咁講你就識剪

有冇更好既推介

去尖咀 銅鑼灣試下

大概邊個位
開名啦不如

唔話俾你知
男人比人十二三分鐘就剪好個髮係咪太快

都唔係 可能你簡單d
額高係咪得留陰一條路
拉直 /軟化劑有咩推薦

你上網搵下 之前見有隻係韓仔自己拉 好似好簡單 有把梳咁
速剪$50果d 有無影響你地生意?

香港咁多人 同埋佢地通常剪男人多

剪鬼佬頭囉 唔好咁長is okay

鬼佬頭 即係……

毒到唔知咩嚟 係咪咁講你就識剪

你上網睇下依家興咩髮型
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞