做左髮型屋9年,你問我答

322 回覆
13 Like 4 Dislike
想問 長瀏海可以點整得拱啲?

個頂剪短小小 吹頭掉轉個頭吹鬆佢 再唔係就用捲梳吹
[quote]通常salon做漂染幾錢到?
同埋我皮膚比較黑(望到覺得sporty嗰隻) 如果染霧啡/霧灰啡嗰隻色你覺得夾唔夾

會病病地 因為隻色顯白 做返d純啡 一係就好似109果d囡囡咁淺色會好d

呢句唔明[/quote]

Ic thanks
其實染頭髮係咪好難?唔係就咁用顏色蓋上去,而係要洗走啲顏色?
希望你明我講咩,即係原本我個頭紅色,如果我想整成藍色嘅話,係咪要洗走紅色先得?

咁你係點樣滿足客人嘅要求?例如佢比張相你,但如果佢個底色唔同嘅話,你點先可以染到同張相一樣?
點樣可以令頭髮快啲長?
天生頭髮又硬又粗又厚點樣可以柔順啲?
的客會唔會比貼士?
比幾多到?
洗頭嘅時候有無試過有客一路擘大隻眼望住你?大多數人會合埋眼定點?
我想電染剪髮 有冇邊間髮型屋推介
有咩色染左好睇?
皮膚偏白
我想問下用完美源髮彩染黑,要漂返走佢係咪好難?
我認真想問
如果第一次係A髮型師幫我剪
下一次去同一間店
我隨機抽到另一個髮型師
但A又見到我剪

如是者我第三次又隨機抽到A
佢會點諗我? 會唔會鳩剪玩我
同樣師傅 支持同行
同你而家做緊既髮型屋點拆數??

唔會係好既路數

73? 82?
其實染頭髮係咪好難?唔係就咁用顏色蓋上去,而係要洗走啲顏色?
希望你明我講咩,即係原本我個頭紅色,如果我想整成藍色嘅話,係咪要洗走紅色先得?

咁你係點樣滿足客人嘅要求?例如佢比張相你,但如果佢個底色唔同嘅話,你點先可以染到同張相一樣?

小小難度啦 都唔算太難既,我明你講咩 其實睇下隻紅勁唔勁 紅到x-japan咁就玩撚完 啡紅都仲有得攪,因為上藍要漂到黃白色咁 好似香蕉肉色咁先入到
你如果好紅係一定要漂 囉返紅色出黎變黃白色再上,但因為紅色係霸道撚黎 好難洗得走

如果客人想染都會係最底受損情況下幫佢染,如果染唔到/要漂我就會同佢講做唔到 or 要慢慢 轉色 染左隻過渡色先
髮質軟嘅毒撚有冇得救?

軟就變唔到硬
毒就可以脫既

剪咩頭好睇?

冇剪開啲貴過 QB House 嘅髮型屋……

剪鬼佬頭囉 唔好咁長is okay

鬼佬頭 即係……
點樣可以令頭髮快啲長?
天生頭髮又硬又粗又厚點樣可以柔順啲?

咩2001 頭髮急急長果d都得 早睡早起做下運動都會快好多

拉直/用重身小小既洗頭水
頭髮又攣又硬又乾燥可以點
KK treatment 係咪垃圾?
次次洗千幾蚊
但一兩個星期收哂皮
漂過既頭 可唔出以出去買染髮劑自己染
如果得 有咩牌子好
問黎問去都答垃圾
問幾錢人工就唔高唔低
拆帳就唔好路數
的客會唔會比貼士?
比幾多到?

試過收過200$
問黎問去都答垃圾
問幾錢人工就唔高唔低
拆帳就唔好路數

屌你想我點答你
洗頭嘅時候有無試過有客一路擘大隻眼望住你?大多數人會合埋眼定點?

多數都合埋既 ,洗過一個全程望住你既客 唔知隻眼係咪有問題
漂過既頭 可唔出以出去買染髮劑自己染
如果得 有咩牌子好

最好買髮品店果d 自己溝搵人染 泡泡 萬寧果d 染完d色實到仆街 好撚大獲
係Salon 用果啲大牌子shisedio , L'Oréal 染髮/電/拉 係咪真係有分別?
KK treatment 係咪垃圾?
次次洗千幾蚊
但一兩個星期收哂皮

其實kk都幾好用 ,但應該唔洗咁貴
男,比較方面,頭髮硬,剪咩髮型好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞