做左髮型屋9年,你問我答

322 回覆
13 Like 4 Dislike
想留長髮有咩要注意 應該留左一年之後再去修?
點解成日剪柒人地個頭?

上帝既旨意黎
男 髮線天生高 又少頭髮 d陰又攣 留陰一吹就散
係咪除左光頭無髮型岩

留長姐m位 買藥滴下 無計
究竟焗油係咪真係有用?

有既 但甩左之後好快又變返之前咁 所以要keep住做
生好多頭瘡,睇過醫生好過排但斷唔到尾,有冇咩洗頭水我係岩用?

你洗頭認真小小洗 沖乾淨d 用乾爽既洗頭水囉
通常salon做漂染幾錢到?
同埋我皮膚比較黑(望到覺得sporty嗰隻) 如果染霧啡/霧灰啡嗰隻色你覺得夾唔夾
有邊隻hair treatment推介?
聽講olaplex幾好?

其實好多隻都okay 但真係要keep住做,做多d有寫蛋白呀 重組呀果d會好d

Olaplex好野黎,漂頭一流
有無靈異事件發生過?
其實電攣平常大概要幾錢左右
有無話分咩藥水好啲keep耐啲?

間間都唔同架,平又可以好平,貴又可以好貴

電果d用機加熱電髮芯果d囉 會耐d
是但行入一間一百幾十剪,同去三四舊水剪
會唔會無乜分別
我媽咪個頭有一個大'lon'
仲大過你用手指公同食指整一個圓圈咁大
無左頭髮點算
同埋我皮膚比較黑(望到覺得sporty嗰隻) 如果染霧啡/霧灰啡嗰隻色你覺得夾唔夾

會病病地 因為隻色顯白 做返d純啡 一係就好似109果d囡囡咁淺色會好d
是但行入一間一百幾十剪,同去三四舊水剪
會唔會無乜分別

你食茶記同食西餐咁囉 不過都係要試 人夾人
我媽咪個頭有一個大'lon'
仲大過你用手指公同食指整一個圓圈咁大
無左頭髮點算

你媽咪係咪好大壓力 呢d壓力先會有 心境好返d 訓教定時d 慢慢就會好返架啦
未染過髮一開始就想漂會唔會頂唔順
有無靈異事件發生過?

試過有女人聲 但公司得男人 女人放哂工

會病病地 因為隻色顯白 做返d純啡 一係就好似109果d囡囡咁淺色會好d

呢句唔明
未染過髮一開始就想漂會唔會頂唔順

我驚你頭皮頂唔順 頭髮都預左傷到仆街
有無靈異事件發生過?

夜晚收鋪啲公仔頭會碌黎碌去
[quote]通常salon做漂染幾錢到?

呢句唔明[/quote]
係咪頭髮倒生/髮質硬
留側面頭髮一定會拱起/起角

係呀 一定會咁 無計

如果每次洗完頭都㩒住側面頭髮吹 會唔會可以無咁拱
或者留到韓仔頭咁長 又得唔得
利申:頭髮倒生
想留長髮有咩要注意 應該留左一年之後再去修?

可以留4-5個月再剪剪既 如果你頂得順既話
係咪頭髮倒生/髮質硬
留側面頭髮一定會拱起/起角

係呀 一定會咁 無計

如果每次洗完頭都㩒住側面頭髮吹 會唔會可以無咁拱
或者留到韓仔頭咁長 又得唔得
利申:頭髮倒生

可以呀 吹完禁實一陣先放手囉

留長d都係一個好選擇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞