做左髮型屋9年,你問我答

322 回覆
13 Like 4 Dislike
依家係咪多左好多人剪allback/油頭?
以前好多都係剪普通韓仔mk齊陰頭

點近香港依家多左咁多復古barber shop?

因為多左人剪 所以又有人試下開
我頭髮天生偏硬,可以點護理返軟啲?
有無咩髮尾油推介
搭單問下
我頭髮好唔索味 洗完頭好快就無左果陣洗頭水味
同埋頭髮好難整造型 用卷髮棒 直髮棒整完過一陣又打回原型

可能係你洗得唔夠耐 試下洗得通透d

Set頭hold耐d 再唔係set完噴野
街市50蚊一個頭同高級salon幾百蚊一個頭有乜唔同?
頭油問題點解決或者有咩洗頭水推介?個頭朝早洗 夜晚已經好油 好羨慕人地兩日唔洗頭都唔會油
除左dry shampoo外有咩好建議
利申:絲

無計係香港 日日洗最好
洗頭水同護髮素分開用囉
唔好咁潤果堆會好d
剪頭髮搵你ok?
啲頭髮本身又乾又硬,之前做過負離子,聽朋友講焗油可以慢慢整順直返個頭所以就冇再做負離子,宜家大概一個月做一次焗油,雖然比之前好咗少少但係都啲頭髮重好硬 可以點做
同埋想知焗油其實有冇用

無計 拉直既藥水係可以幫你軟化頭髮 除非好攣如果唔係都唔洗做負離子 有拉直係自然d 唔洗拉到咁死 焗油要keep住焗先有用
第一次染啡色都唔係好上色點搞
上次去salon染啡,髮型師問我係咪染過黑

利申:第一次染頭髮
認真 其實你地髮型師點睇d靜係搵你地剪頭髮 但係唔會幫襯電染既人 (搵同一個師傅)
D Junior淫唔淫?
我頭髮近個轉個位好少頭髮,睇落好稀疏,有冇方法救
你個頭係咪自己剪?
漂過既頭 可唔出以出去買染髮劑自己染
如果得 有咩牌子好

最好買髮品店果d 自己溝搵人染 泡泡 萬寧果d 染完d色實到仆街 好撚大獲

sry 我好煩 咁如果想深藍色 染深色啲 等佢慢慢甩到淺 得唔得架

我怕出去買會中伏 始終係個頭黎架嘛
我係巴 點先可以吹到個頭好似salon吹出黎咁 salon可以吹到個頭蓬鬆 頭髮一條條好分明 自己吹就一支支痴埋一齊咁
吹到一舊咁 頭髮望落都短左咁
剪頭髮搵你ok?

考慮下
漂過既頭 可唔出以出去買染髮劑自己染
如果得 有咩牌子好

最好買髮品店果d 自己溝搵人染 泡泡 萬寧果d 染完d色實到仆街 好撚大獲

sry 我好煩 咁如果想深藍色 染深色啲 等佢慢慢甩到淺 得唔得架

我怕出去買會中伏 始終係個頭黎架嘛

深藍甩左會變啡架 一係就藍黑 但係之後染唔到淺色
次次同個髮型師講
想keep返個型
淨係剷側邊後邊
頭頂唔洗剪咁多
但剪完都係個頭頂都係好薄
點樣講先得 我個頭留得好辛苦架
D Junior淫唔淫?

係人都淫架啦,睇下對唔對住你淫架姐
洗完個頭之後大半日已經開始少少油..
有咩方法攪攪?
想整到d頭髮軟d 似外國人可以點

你去投胎做外國人會好d 真係無計,整唔到
街市50蚊一個頭同高級salon幾百蚊一個頭有乜唔同?

其實街市好多都好勁
頭髮又硬又直
好難造型,gel都好快跌返落黎
電髮會唔會好好多?

會呀 電完會順好多好吹d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞