做左髮型屋9年,你問我答

322 回覆
13 Like 4 Dislike
點睇qb house?
多唔多髮型師開始轉型/你會唔會轉型?
想入行
但而家都成20歲
又怕自己頂唔順做幾年洗頭妹
加上屋企人唔支持
主要因為份工時間長,假少人工低
識得既人多數Mk仔mk妹
樓主做左9年salon 有冇諗過轉去幫artist set頭個d
無論點洗乾淨換幾多隻洗頭水,第二朝成頭都係好細粒既頭皮點搞
有冇光頭佬剪髮
有冇光頭佬剪髮

大番薯果d算唔算
無論點洗乾淨換幾多隻洗頭水,第二朝成頭都係好細粒既頭皮點搞

咁可能真係仲未搵到一隻岩你 同埋要過水過乾淨d
剪左短髮 無內彎好肉酸
但手殘 整極都唔好睇
自己整係咪要用咩特別方法

用直髮夾自己夾啦,又方便又唔會整親自己

我有呀不過無次滿意
thanks
髮線高,頭髮薄有咩髮型推薦?
而又有咩洗頭水for個頭成日癡黏黏?

利申:今年19歲...
想入行
但而家都成20歲
又怕自己頂唔順做幾年洗頭妹
加上屋企人唔支持
主要因為份工時間長,假少人工低
識得既人多數Mk仔mk妹
樓主做左9年salon 有冇諗過轉去幫artist set頭個d

做星salon做死你都未有得升 因為無人用 你要局住幫佢做野

睇下你真係有幾想做囉...你可以試下做一年睇下岩唔岩自己再諗下,做d唔好咁Mk ge salon
點睇qb house?
多唔多髮型師開始轉型/你會唔會轉型?

都有髮型師轉型架!如果我做多幾年唔掂可能會轉下
髮線高,頭髮薄有咩髮型推薦?
而又有咩洗頭水for個頭成日癡黏黏?

利申:今年19歲...

長陰 無計

深層清潔呀 for頭皮果d
去salon漂左隻打蠟紫 啲色染到落頭皮度 搞到一噠噠紫色係頭皮度 洗左成個禮拜頭都無咩退既跡象
用過電髮藥水捽淨係捽甩左少少 想問係咪慢慢洗頭會甩?有咩方法甩得快啲
有冇光頭佬剪髮

大番薯果d算唔算

係咪5分鐘剪完
自己頭髮自己剪?

後便剪唔到 前便有時都會架

呢隻髮型中文係咩
次次同佢地講要呢隻 都同我剪左side back
今次比埋相佢睇又係咁
去salon漂左隻打蠟紫 啲色染到落頭皮度 搞到一噠噠紫色係頭皮度 洗左成個禮拜頭都無咩退既跡象
用過電髮藥水捽淨係捽甩左少少 想問係咪慢慢洗頭會甩?有咩方法甩得快啲

唔好用電髮藥水 傷頭又傷皮膚
無計 用洗頭水捽多幾下,下次叫佢唔好搽咁多係頭皮,同埋隻color都幾濃下

呢隻髮型中文係咩
次次同佢地講要呢隻 都同我剪左side back
今次比埋相佢睇又係咁

Side part 下便唔要見青
$1000髮型屋剪髮同$50剪髮有冇大分別?

應該佢把較剪都好大分別

無計 用洗頭水捽多幾下,下次叫佢唔好搽咁多係頭皮,同埋隻color都幾濃下

唉 好似生''辣哩''咁 佢不停話唔係佢責任 好唔開心
都唔知要洗幾耐先會甩 要唔要成個月
有冇光頭佬剪髮

大番薯果d算唔算

係咪5分鐘剪完

扮野撚返5-7分鐘是常識吧
做完負離子要隔幾耐先洗得頭?
如果返到去即洗係咪冇咁好

唉 好似生''辣哩''咁 佢不停話唔係佢責任 好唔開心
都唔知要洗幾耐先會甩 要唔要成個月

都有機會架,唔好理佢啦 好快就無事 ,唯有用d好小小既上品囉
做完負離子要隔幾耐先洗得頭?
如果返到去即洗係咪冇咁好

其實等24小時先洗會好d..因為藥水同空氣要時間同佢「縫合」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞