【親生仔】Pixel/Nexus討論區(12)

1001 回覆
21 Like 3 Dislike
Google將於10月9日舉行發布會,除了新旗艦手機Pixel 3,外電指Google將會推出名為Home Hub的智能家居裝置,配備7吋屏幕,集智能喇叭、相架於一身。

MySmartPrice得到產品的渲染圖和產品規格介紹頁面截圖,指Home Hub基本功能和Google Home相同,支援Google Assistant語音助理,觸控屏幕作為操控介面,提供時間、天氣和Google Map即時交通資訊,背後有實體鍵,讓用戶開關咪高峰。

Home Hub亦可連接其他智能家居設備,如配對Nest Cam, 用戶便可指示Google Assistant在屏幕上顯示屋企大門外的情況。Home Hub又可以連接Google Photos,用戶可以下指令叫Google Assistant找出指定活動的相片,或將Home Hub當相框使用,不斷轉換顯示Google Photos當中的相片。

Android Authority報道,指Home Hub以149美元(約1,169港元)定價,比聯想的同類產品便宜。

又出電子垃圾
邊度買

basic 應該已經好順
點知係唔係積木機
今年係D人期待Chromebook 比PIXEL手機更高

又Android app 又Linux app 真心吸引
個時pixel2 一出水貨做緊幾錢?
部機開始壞
希望頂到
利申 衝細機
唔知pixel 3幾錢? 5000中希望得
無可能
細機喎
希望香港有行貨,好想買
但我睇過好多代運網

話有電池唔會運手機
細5200 大6000
但係bns比埋option揀係咪ship手機

我bns ship過次headphone 第一次幾撚驚
5200正
第一水到香港我諗6千up,又無行貨又多人要
諗住google store +bns,不過未試過, 始終覺得香港啲舖唔係好信得過
Google Store + BNS
上次買個門鐘由英國運過黎都係用左一個星期多D,唔係英國賣方運去BNS個段慢左可能仲快
不過今次買Pixel既話可能買埋個保險會穩陣D,好似係件貨既價值2%
個流程係點玩
之前買nexus有行貨直接訂
Google Store填BNS倉個地址,你買英國被就填英國倉,美國版就填美國倉
跟住就係等Google運去個倉度,等既期間要同BNS報返件貨既資料同速遞tracking number
到部機到左個倉BNS就會自動將件貨運去你要求既提貨點,然係係提貨點比埋運費
我上次買果個Google旗下公司出既門鐘就係咁,我諗Pixel應該都差唔多
是咁的 我部pixel 2喺美國個陣Google store買 最近部機wifi有問題 問過Google troubleshoot完建議可以做replacement. 有咩平方法可以佢ship過黎香港我俾返部舊機佢 我冇美國地址
我部nexus當年就係用集運到香港
你用集運運返香港
寄就問下郵政局得唔得
我會寄番去us代運公司要收手續費

但香港代運公會唔幫手搞就唔知了
台灣倉庫通用禁運物品
2. 所有電池
所有含有電池產品,包括電子元件、產品含有電池、單獨寄遞的電池、單獨郵寄批量的乾電池及鋰電池,無法通過安檢

即係照寄
過唔到自理?
TB買左舊電換左, 但係部機放左係度冇用LU
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞