【親生仔】Pixel/Nexus討論區(12)

1001 回覆
21 Like 3 Dislike
岩岩先開新約
pixel 2 用唔到octopus sim
係,咁撚厭世,你最撚叻
即管睇下10月pixel event 有幾多人會滿意
出咗iphone可以專心等pixel

利申:用緊iphone
pixel 3 5.5 inch
xl (ultra) 6.7 inch
https://www.moneydj.com/KMDJ/News/NewsViewer.aspx?a=6159ab34-aa89-4572-a30d-0697696205c5
日本都可能有得買Pixel 3,再加埋台灣法國(仲有多啲其他歐洲國家?)
唔知香港有無呢
唔撚係掛
諗住狗衝3仔喎

而家U11都用到
去八達通 可以整返張實體卡比你
我就係唔想用實體卡,而家拎部電話出黎嘟好方便
咁就冇計 硬食三叔
除非ff下八達通高層死咗 換第二個 肯比Google pay入八達通
不過冇可能
想買pixel 但又想用smart octopus
我諗Google pay 可以入八達通嗰陣,Pixel應該係香港有行貨既時候
用有卡閘嘅case 不過要薄啲
放八達通入去
用實體卡就冇意思啦....
你唔拎張卡出嚟其實一樣
要用pixel冇計
有幾多人今朝發現battery saver 壞左

https://9to5google.com/2018/09/13/google-pixel-2-battery-saver-bug/

段文入面有Google 既reply

Hi all, some of you may have noticed that battery saver turned on automatically today. This was an internal experiment to test battery saving features that was mistakenly rolled out to more users than intended. We have now rolled battery saver settings back to default. Please configure to your liking. Sorry for the confusion

姐係Google有能力remote我地部機改setting
其實我用咁耐都冇用過 battery saver
Google assistant有咗日文一排了
你就想

點解八達通唔整apple pay 同埋google pay而走去做samsung pay

係因為apple 同 google 食水深
每一條transaction食你3成

發夢時八達通前員工講嘅
Pixel幾時先有行賣
淘寶88蚊個隻全覆蓋冇白方冇彩虹紋玻璃貼,有冇巴打要買?

HKD $50 一張, 有興趣既tg搵我

https://comingsoon2018jp.withgoogle.com
日本已確認有行貨
香港應該今年都冇
Google assistant一日唔識講廣東話 香港都唔會有行貨
咁今年可以考慮買日版,佢地D轉運穩陣D又快D
B&S 美國買又撞正感恩節真係會等到佛誕
Chrome 都有,A/B testing
Windows 10 好似都有
依家好多 software 都有咁玩
配合埋 telemetry 去分析一個新功能有冇問題

雖然對 developer 係好有用嘅功具,但係我都唔係好鍾意啲 softwrare 強制做 A/B testing
不過老實講如果係 opt-in 嘅話跟本唔會有人 join
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞