【親生仔】Pixel/Nexus討論區(12)

1001 回覆
21 Like 3 Dislike
有冇人用緊Google store上面張power support mon貼?好唔好用?
Lyft 司機在自己車內的後座撿到了一台 Pixel 3 XL
https://chinese.engadget.com/2018/09/03/google-pixel-3-xl-leak-lyft/
google幾時開始會連google drive, email一併有內容洩流
有無巴絲打部一代pixel 都係壞聲 (microphone)

如果用USBC line out去耳擴會唔會解決左個問題
ota完後 system size又打回原形
返bootloader刷多次
1.1>7.1
1.1>8.4
以前google store都有得買nexus
我果陣連earpiece 同3.5 一齊壞
要換機
想買 pixel 2 請問係官網買係最好?
定出手機鋪買都okay?
官網
係咪美國會好啲?

不過見手機鋪 4k 幾有找
但官網係咪無平?
4.9k
我都唔知自己壞咩
唔搞佢正正常常
一插耳機就無聲,係蚊返earphones用喇叭都無
有冇人部pixel 2 升左上Pie之後就開始lag機

以前用8.0都無事
我係2, update 完啲app 啲反應好怪 (line send msg show唔到,要kill app 再入番先出,一係要清cache, 啲app alert 撳落去唔識自動跳去嗰個app 度。。。), 好似好Minor但因為成日用所以好煩
搞搞下又想等pixel ultra
根本冇呢樣野
已經講咗會出7部
好似
https://forum.xda-developers.com/pixel-xl/help/pixel-xl-laggy-pie-ota-update-t3831077

一貫(可能)解決方法: factory reset

我部pixel xl的確係有遲緩, 不過仲係可接受嘅情況, 太懶唔係咁想用呢個方法.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞