[星戰cr][a/i]star wars force arena已出

679 回覆
12 Like 1 Dislike
講真 隻game 好玩過 clash royale 好多

1. 有唔同hero 控制
2. 唔同hero 有唔同副手
3. 對戰雙方有唔同兵種 增加變數 技巧不同
4. 有2vs2
5. 畫面靚D

唔明點解咁少人玩

淨係要成日拉地圖/睇mini map已經煩到有班人唔想玩

依家玩手遊好多人無耐性
操作煩D唔玩
抽唔到正野唔玩
冇fd玩又唔玩

手遊不嬲用黎zip時間
hea玩
最近用咗兩次英雄卡換獨特卡 抽極都無Dr. alpha
最近用咗兩次十張英雄卡換獨特卡 抽極都無Dr. alpha

又唔係一定要有佢, 要 aoe 既 sandtrooper, stun grenade, probe droid 同 dewback 都夠哂,要 cc 就 energy net,Aphra 好係好在多啲血同埋有機會 stun 多次

又唔係一定要有佢, 要 aoe 既 sandtrooper, stun grenade, probe droid 同 dewback 都夠哂,要 cc 就 energy net,Aphra 好係好在多啲血同埋有機會 stun 多次

STUN 多次個下 好關鍵
佢STUN 一次
我放暈彈再STUN
對方完全郁唔到就死左
仲有個問題係 反抗軍一打帝國軍atst就好難守 你出兩三隊兵守 人地一清場就被人一波收皮

其實都係對等成本問題

ATST 其實唔易用
例如
佢7 cost 放ATST
你同樣 7 cost
放儀仗隊+ 襲擊者
咁肯定係你win

未必架 始終atst太高血 出兩隊兵唔可以短時間清到
對方就有時間出到炮兵/飛機清哂

Btw 係咪得我覺得帝國軍啲hero強勢啲

我都覺得帝國強勢啲
攻好高

佢STUN 一次
我放暈彈再STUN
對方完全郁唔到就死左

跑緊個時被人stun 會一路扣體力一路郁唔到
好似唔錯
留名先
好似唔錯
留名先

睇片先發現原來放兵係可以拖放去任何無防護罩既位
咁樣就易玩好多啦
之前on居左以為只可放兵係首領附近

AT-ST隨意放好屈
咁樣就易玩好多啦

AT-ST隨意放好屈

...
咁樣就易玩好多啦

AT-ST隨意放好屈

...

...

佢STUN 一次
我放暈彈再STUN
對方完全郁唔到就死左

energy net 都可以做到差唔多效果,仲要低一 cost 又大啲範圍
咁樣就易玩好多啦

AT-ST隨意放好屈

Tutorial 有教架喎
咁樣就易玩好多啦

AT-ST隨意放好屈

Tutorial 有教架喎

咁樣就易玩好多啦

AT-ST隨意放好屈

...

...

... 認真?

佢STUN 一次
我放暈彈再STUN
對方完全郁唔到就死左

energy net 都可以做到差唔多效果,仲要低一 cost 又大啲範圍

兩隻都試過
如果你用遠距離hero 都還好
但如果你用近攻hero 有好大分別

energy net 你可以扯佢埋黎
但係無stun 作用
即係其實你扯左佢埋黎 佢可以繼續攻擊你
你扯luke 埋黎 佢可以斬9你

但stun 彈唔同
佢係直接郁唔到 放唔到兵 兩秒幾
足夠時間殺左佢 同埋自己唔需要扣血
你扯luke 埋黎 佢好大機會一劍都出唔到就死左
如果你唔係用黑武士

energy net 可以集中人地兵 範圍攻擊
同埋對方無血逃走
可以扯人地 返黎 幾有效

但如果你本身係用黑武士
我覺得有少少功能重疊
如果你唔係用黑武士

同埋對方無血逃走

但如果你本身係用黑武士
我覺得有少少功能重疊

energy net 仲可以方便自己逃走
用嚟拉走人
真係好用

就黑武士真係好慢
我有 Dr Aphra 都唔識玩
如果你唔係用黑武士

同埋對方無血逃走

但如果你本身係用黑武士
我覺得有少少功能重疊

energy net 仲可以方便自己逃走
用嚟拉走人
真係好用

就黑武士真係好慢
我有 Dr Aphra 都唔識玩

黑武士 唔好亂double click
條氣係留黎 走路
或者 適當時候突入追人斬
平時大部份時間行路

佢招技係吸人埋黎
所以佢本身其實唔需要點郁
輸得多就會對場Lv1 都唔知係唔係真lv1
打個時明明唔係寫lv1
打完睇返對方全部都係lv1
帝國 打 2vs2

只要你partner 正正常常
基本上穩win

宜家帝國打一鋪要等好耐...
帝國 打 2vs2

只要你partner 正正常常
基本上穩win

宜家帝國打一鋪要等好耐...

5分鐘
輸咗500幾分 終於完咗個1vs1 爆50塔個任
輸咗500幾分 終於完咗個反抗軍1vs1 爆50塔個任
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞