警告:提防黑店健身中心LEGEND FIGHT AND FITNESS

288 回覆
18 Like 172 Dislike
今日由HYSAN行過去時代廣場條路離遠已經見到個件高大矇眼死肥仔, 諗住快步過埋馬路避開佢算, 點知岩岩轉紅燈焗企o係度等跟住個肥仔就行過黎想sell,我已經大聲鬧叫佢唔好搞我, 條友第一下有啲錯愕跟住o係隔離就開始講咩唔使咁呀走黎打聲招呼者,我無視佢佢就開始唔憤氣一味o係我後面大聲講粗口同串咩唔好搞你, 見我隔離啲途人都望下佢咩事,其實個下真係有啲慶想擰返轉頭同佢嘈, 不過有野趕住做同埋覺得同佢嘈完都無結果就轉燈過馬路算數.

呢班人究竟點解可以生存咁耐呃錢都仲未執,我都好似上面有個巴打咁因為有野做成日會穿梭羅素街,個肥仔每次如果撞到都走埋黎sell, 之前直接唔應佢試過, 到後黎直接屌叫佢走開佢就無再追住,但條友好似無腦失憶咁下一次撞到既話又再走黎遞卡片,今日戴左口罩個可能個樣無咁兇恨佢就o係度鬧返轉頭. 有無巴打都有類似情況點樣應該佢地, 其實有無人試過報驚有無用?

時不時見到有啲巴打可能好心或者唔知係伏時幫班友填資料或者帶緊去個大廈時都覺得好慘但又唔可以點幫到佢地
今日我都比呢間健身sales截,話要「交數」所以要求我幫幫手,當初我以為只係收卡片就ok。佢要我係卡片上寫姓同年齡仲有日期,點知佢帶咗我上去(羅素街八號英皇鐘錶珠寶中心7/F),上到去就要我寫埋電話號碼,因為我約左朋友,所以問個位sales要幾耐,佢就話好快。之後另外一位男職員要我磅重(可以量度脂肪比例嘅機)磅完之後就印咗一份報告出嚟再講解報告內容。之後就有另外一名女職員接手,因為我真係約咗朋友所以同佢講我好趕時間,所以佢都放我走。
係咪樓下有金毛 肥佬喺times對出派卡
特別會搵戴耳機睇落去係年輕人嘅
話差一個就交足數叫你填年齡日期水鳩你上去7樓
跟住叫你用部測身體嘅機
然後可能話比7日免費你/有免費class
總之就叫你簽份野
之後就話要即場比錢(樓上有例子)仲話你已經簽左合約

我6月尾行過果度比人水左上7樓
好撚彩直接同佢講趕時間 班撚樣放我走
然後我有個朋友A話佢係直接跑去巴士站
仲有個朋友B比佢屈撚左688*12

總結
如果撞正班撚樣派卡比你
一係跑入人群/巴士站
如果比佢水左上7樓就話
我冇錢 我冇卡 我趕時間 我唔簽
呢4樣全部企硬

題外話 我比佢地水左果日咁岩我拎左張第二日去遊行嘅文宣
班撚樣見到張野話佢地都係黃
食屎啦撚樣
師兄 哩度有個受害人需要幫手
大概一年半前傻更更簽咗合約 但只係簽咗好少
之後佢一路都冇再搵我 但呢幾日佢寄咗封信黎同我講尾數4000幾未找 我當時係俾cash 依加係咪唔理封野都冇所謂
咁你而家點
55.. 你而家搞掂咗未
i now so scared... help me ask ginney
最後冇理到封野 乜事都冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞