從跑步中見識香港人有幾仆街

321 回覆
1465 Like 51 Dislike
唔應該踢D單車,應該踢D亂擺街既人
放心 講公德心點都唔會夠大陸人差
阻街 吐啖 周街奶屎奶尿 交通秩序 排隊文化 呢d冇得比
但要同支那人比 簡直係一種侮辱
咩事 最近咁多踩香港既Post
agree
咁又好難講嘅,你睇平時連登仔屌開嘅都係大陸人,而屌香港人嘅都冇幾個,同埋人地大陸有冇反省你又點知呢,你又冇接觸人地論壇,又冇接觸佢地,就好似人地唔睇連登咁都唔會知我地有冇反省自己。
有去過大陸嘅就知宜家已經唔同晒,人地都係咁提倡文明,好多野已經追過香港架喇,不過仍然係衰在周地吐痰(不過都係老果代)。香港人如果仲係到停留唔反省自己一味屌大陸人,最後就只會眼白白望住比人超越架喇

利申:識個大陸FD成日上去搵佢,真係去完先知大陸唔係好似連登講到咁垃圾,反而已經平頭香港,甚至好啲
睇到最後有點兒心酸
雖然Gobee Bike有好多做得強差人意嘅地方
但剛剛起家時睇下d香港人點對待呢間野d單車
D人好奇怪其實、我就唔知係咪得香港人係咁啦(只計先進國家)
唔係屬於自己嘅野、係唔會錫住黎用
整爛整壞? 由9佢咁嘅心態個個都
唔當係野咁

到你所講嘅租車鋪、事實你啱係唔可能整gobee d單車
但就係咪代表佢地可以為左自己嘅生計就去整爛gobee d單車扔落海?
咩自由市場? 我在香港好似睇唔到有幾自由lor由其d新界佬地區
乜撚野都壟斷
香港人喺香港同外國都係咁閪,成日喺度屌大陸人,只不過係五十步笑百步
香港人都係低質,講完
日日見到香港人生活咪香港人仆街囉
住係XX國咪話XX國人仆街囉
所以呢個世界D人全部都仆街
又唔一定識跑係跑街
跑街好難mark time,interval
只不過閪人我遇到太撚多,屌都嘥心機
香港人根本就要管
係啲回覆就知仇狗主嗰段講得幾中 一有共享單車就個個都針住單車嚟講 其它嗰啲points就變到完全唔重要
根本香港人而家我唔撚理你咩新香港定舊港英年代嘅香港人、個個都係步入同大陸班狗閪一樣。 欠缺品德、無文化、顛倒事非黑白、無人情、無秩序、無修養........
程日笑9大陸蟲點點點、睇下自己? 有資格話人咩、屋企塊鏡爛左就換過塊啦好心
同大陸班撚樣一樣下下淨係講錢
有個閪錢就唔會尊重任何人
個個都做大爺咁款
咩都講惡字行頭
唔洗理人感受、想點就點
淨係識咩都去R去投訴
當年英國佬時期咁撚辛苦教化教好左以前嘅香港人、經歷過咩咩獅子山下精神年代
點對得住香港?
程日係度post其他國家嘅人點好點好點正點正
屌你老母好嘅就唔去學
衰嘅就乜7都學哂返黎不突止仲加以改造更強大
人地國家都係人、香港人又係人
點解人地得可以做好、自己就程9日淨係識賴大陸蟲150個每日?

程日自吹自己香港咩優良教育學識水平
淨係讀死書就夠啦係咪意思?
讀書唔係淨係讀課本知識、係學點做人有時
做人香港班老豆老母都係
唔撚教一套正確嘅思維俾下一代
就只有沒有最差只有更差
日日淨係識得對住咩日本人呀台灣人呀甚至外國人嘅優點打J係無用㗎大佬
大家都唔想有一日出國人地問你係咩人時
答香港人係俾人笑俾人玩俾人排擠?( 不過我相信其實而家巳經開始係)

尊重自己、尊重別人
最重要一樣係團結(香港人最無巳就係呢樣)

P.S 撐港連登仔實屌我踩港
隔住個mon都feel到陣怨氣
好撚憎狗

周街屙屎屙尿

狗主十個有八個是但淋啲水就算

既然狗主唔識養 禁撚左咪俾養狗啦
強帖留名!

我屋企附近條行人天橋每次行過都有狗屎 有愛心冇公德心都咪撚養狗啦!
好多時都係見有人兩手空空去放狗,根本冇諗住會清潔。

另外,香港公厠真係好撚污糟 台灣有d舊區公厠都冇咁嘔心
係運動場見過兩公婆一齊坐電動輪椅霸兩條線
其實從xx中見識香港人有幾仆街係百搭
例如從搭巴士中見識香港人有幾仆街
大大聲聲講電話,三五成群高談闊論
唔戴earphone開大個喇叭打機睇片,錄/播voice message
棟起隻死人腳頂住前面個椅背
剪指甲
用個死人勾掛住d餸,巴士郁嗰陣d餸係咁係你個大脾上面fing黎fing去當睇唔到
有次叫個死廢老唔好剪指甲,佢係咁口upup話剪一兩咋嘛,我落車嗰陣仲以為我聽唔到,鬧我死仆街
香港人?公德心? 食得架?
點解清係馬鞍山見到咁多閪人
成篇野都圖文不符
唔係話無發生 只係篇野水份都好重下
跑會九成都係香港人
跑馬地馬場見得多, 無品到仆街
阻住更衣室門口做briefing, 五六疊人一齊跑
好撚近你咁爬你頭, 熱身又要熱到出跑道要人避佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞