從跑步中見識香港人有幾仆街

321 回覆
1465 Like 51 Dislike
如果有個政府垃圾桶喺路中間,你會唔會搬開佢兼整爛佢?
1. 你會知道破壞會畀人拉
2. 個垃圾桶係政府嘅,咪叫政府搬走佢囉

其實都唔使舉例子,整爛霸住公共空間啲單車嘅人,佢唔係捍衛公共空間嘅英雄,而係破壞私人財產嘅仆街
政府垃圾桶唔可能阻到人,擺邊度有人plan的

但共享車d人放樓梯口,交通燈制位,大廈閘口

大陸人反而少好似香港人一樣pk,雖然都阻街
大陸人攪事為利益

香港人攪事為興趣
只要一樣野無後果,香港人係可以pk過中國人
終於有一次我鼓起最大勇氣禮貌地跟他說請注意地方衛生。

「DLLM,有無攪L錯呀,又係咁,整L到成地狗屎同紙巾,你有無公德心架?」

千錯萬錯阻街的香港豬無錯
LOCKER事件,依你LOGIC香港人都無錯,因為政府無加推一百個LOCKER
呢樣真係講到口都臭 政府高層個腦真係裝屎
唔好話乜都大陸人啦
仲有跑場禮儀個項好同意 個班乜柒跑會 一野霸成6條跑道起步 跑左幾個圈成班又霸住6條跑道回氣做檢討
呃我唔到既,
呢d咁既行為一定唔係香港人做
香港冇閪人
D跑會一定係深圳跑落黎痾屎香港再跑番上去既仆街
到底點呵會呵到天花板都有
想睇 貼link ok
剩係游水都仆街啦
你老味到到都多細佬
D仆街游游下係中間停左都有
教人就好心比錢買線啦你老味頂撚住哂
最緊要係好撚多人啊
狗主(特別係馬鞍山)真係好仆街
放狗出街大小便 疴到個巴士站臭曬
叫佢哋帶隻狗返屋企疴
又話隻狗會疴唔己出
屌你老母都憨鳩嘅
望住啲人一家大細係頭幾條跑道玩手機,散步,推bb車,真心唔知鬧得幾多個,唯有我走
估到實有人會咁講,冇計呢到係連登,
實有人又賴晒落大陸果到
你放私人財產喺公共空間
都睇到你有幾在意舊「私人財產」
CHING好波
又學到野
連登LOGIC=香港人點都冇錯,因為一定係大陸人做
駁唔到
好精彩
成篇文都係得一個目的
合理化緊香港人有幾仆街呢個論點
遲鳩早地球發生乜柒事都關香港人事
篇文最尾個故仔好真實,同埋有心跑識跑既多數會跑街,仲有最重要既問題係跑步時好多香港人中意一字排開同步行,寧願同你鬥撞都唔會讓番條路出嚟
呢個真 自己一時貪得意/貪就手就去做 完全唔會諗有咩後果
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞