從跑步中見識香港人有幾仆街

321 回覆
1465 Like 51 Dislike
唔係個個都咁得閒起屋企落樓跑步
返工帶晒衫,收工去到運動場換衫,貴重野,公司野都想搵個locker擺
還好自己果區都無咩快線L,自己操開interval都算舒服
我舉呢個時間計算
就擺明係回應佢「落樓」呢個例子啦

我都係果句 無人質疑用locker呢個習慣
而唔用嘅原因 就主要我所講嘅咁「唔需要用囉」
咁放工撚有需要咪用囉
Btw你真心覺得運動場果排爆晒嘅locker
全部都會係放工撚咩

我無質疑過其他人嘅需要
甚至有人需要post時間
post拉筋post路程添
more more

屌你老母戇鳩仔,你見唔到就無架?
踩單車既踩上馬路同行人路
其他道路使用者都係咁諗
香港人好好根本本質上都好仆街
好多香港人根本本質上都好仆街
黃色車出現後我無見過綠色車係無損壞
今日又中又親眼見到
會展廁所有對父子,帶個細路去廁所又唔拎起廁所板痾到成地尿
學咩人去廁所唧?周地痾都得啦,狗
hi我試下行山見到有用過m巾 or 用過抺屎紙巾
香港人係基本法頒布之前已經移民去溫哥華
依家係冇乜真正香港人
150個種係無文化無禮貌,香港個d係正宗仆街,屌佢地重會大聲問候返你關你咩事
我見過係架lift到 d 阿嬸勁大聲同其他人講野
痴鬼線 係個咁細 密閉空間 大聲講野
企佢隔離俾佢震到耳膜都穿

同埋有時好趕 出到門口等lift 都入唔到lift
因為等lift期間勁多人黎等 但又冇隊可以排
變先唔理你邊個黎先 衝到入去就得 衝唔到你等下架la
我見過胸圍
香港人根本同大陸人一樣咁閪,仲仆街過大陸人
行人行落單車徑,然後重要鬧我開得快嚇死佢
【地圖炮】廢老走廊位置吊頸,拉低全層樓價!

https://lihkg.com/thread/755636/page/1
香港人有今日都抵死囉!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞