從跑步中見識香港人有幾仆街

321 回覆
1465 Like 51 Dislike
樓豬 算啦 遲d連跑步/俾你行路既地方都無呀
所以我自此睇呢類柒出國際就一味話人新移民果d post好反感
唔撚見揚威海外果d講佢係唔係新移民?
連香港同一個鄉下係國外對自己人都咁撚樣
無d道德
我喺大西北
鎖霸同佔線有不過唔算嚴重
偶爾先會見

狗屎就常見
但如果將狗屎同養狗人數比對
咁唔執屎嘅人都只係少數
雖則少數都係難頂

屎尿廁就已經開過好多post
某啲地方的確係黑點嚟

gobeebike 就唔認同
根本係浪費資源又無道德嘅生意嚟
咁霸locker即係咩情況
點解要霸哂d locker
霸單車徑呢
我上次同班fd去大西北踩單車
真係勁多人跑步
但明明右面有行人道
成班係單車徑跑
係勁誇張好多人
香港人試過攪藝術揚威海外
成班PK香港人馬上話香港精神痴住人

但呢班人從來無支持過文化藝術,仲笑9攪呢範的人搵唔到錢
唔係話香港人無仆街,不過以百分比嚟講,大陸人係仆街既比率比香港人係仆街高好多喎
呢條友9成讀埋晒啲垃圾通識以為自己好識嘅DSE雞
老實講 到到都有 遇唔上只可以講好彩
就算係九龍塘 有錢佬搵工人放狗 個master就算落左order但有d工人都未必會點汁手尾

屋邨就要睇地區 有d老人村無乜偷養既 通常都無乜野
呢個係嚴重
唔止跑步
仲有bb車買餸車同輪椅都係落咗單車徑就唔會讓返條路出嚟
同假日jojo 可以合稱單車徑兩大災難
通地狗屎真係忍唔撚到
仆你個街夜晚經過真係避都避唔撚到
仲有大熱天時個陣尿味,屎味真係DKLM臭西
gobee無啦啦霸住條街做生意都可以講到個道理響佢到咁
不過香港地咁逼真係無地方俾你單車代步,佢嘅死因真係唔好懶落香港人自私到
樓主,馬鞍山d人先係世界級
香港人後生都唔會咁樣做啦
中學踢波個陣個個都咁做
其實d放狗撚真係好戇鳩
隻狗屙完尿倒一倒水就算
喂你隻狗係你屋企屙完你唔會就咁倒水啦?
班放狗撚真係好撚冇品架
特別係個D廢老同村屋狗
同你四目交投都扮無野由得隻狗周街痾
香港都換咗廿年血,百分比越黎越接近支國啦
有冇番過大陸

成條行人路幾百架車霸曬都得呀! 特別係附近有office 嗰啲

講緊大陸已經多咁多地,啲路闊咁多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞