從跑步中見識香港人有幾仆街

321 回覆
1465 Like 51 Dislike
住宅出入口少

行人路兩邊都霸
不嬲數臭香港人減低香港人既身份認同係班網絡控制員既任務之一,d內容全部都係誇張失實以偏概全。

最慘d口吻同point次撚次都一模一樣.睇撚到悶
香港人人大把個個掛住番工,撚有時間教仔咩
咪出左成堆有爺生無乸教既畜牲出來囉
可能同蝗二代有點關係啦,香港畜牲比率一年多過一年
劣幣驅逐良幣
去日本旅行見中年港人先最pk

自己都差點教下一代
有d 運動場係跑會熱門練跑地點,運動場有d locker 可以由使用者自己帶鎖,有d仆街咪自己拎幾個鎖鎖起晒,等d好友呀會員呀有得用,至於其他人,wfc?
香港人落地獄啦 冇一個是無辜的
經歷過沙士都一九樣
閪客程度香港人絕對唔差得過支那人
其實我覺得大陸人唔算閪,你屌佢通常都會即改,好似唔排隊果啲
「入口度咪有垃圾桶囉,做咩係度揼呀?」
「唔想行返轉頭囉! 唔揼都揼咗,咁使唔使我落去執返呀? 有人執架啦? 我地唔揼,清潔工會失業架」青年才俊道。

你唔執,唯有我執。有高等學歷並不代表有高尚品格,或者商界需要的正是這類人才。

屌你老母,真係難聽過粗口
最撚憎跑會😂
見到跑會實過,過唔到都頂撚住
想like呢個post 10次

香港好多閪人,唔好再懶大陸人啦,檢討下自己先啦
我諗係跑會啲人練長課用運動場做起/終點,所以擺低啲嘢喺locker但唔見人
自己搞到架車臭曬,好意思屌人睥鳩你
諗唔到有咩生物仆街過香港人
跑街既 D咩垃圾跑會一大班人味一撚樣一字排開阻撚住晒
係海旁遇好多次 實屌 跑撚晒大撚晒呀
共享單車根本唔應該响香港出現,阻街又霸晒啲單車泊位...又破壞巿容,同埋根本同一個無人看既小販一樣,咪又係一種生意...佢話就話俾人一種方便..但根本响香港就無必要囉...好反感...
佢想屌嘅係冇公德心同自私嘅人
其實鳩泊霸住條街嗰啲一樣都係冇公德心同自私
謹記對仆街仔先咁仆街
中國人係柒同閪既standard
有兩種霸

一種係幫人霸位
尤其是跑班領隊為咗確保啲仔有locker 用就早啲到霸定晒一堆locker
到啲仔到時就派鎖匙

另一種係長霸
適用於容許另加鎖頭嘅locker
啲人會24x7長期鎖住個櫃
管理無幾何會搵人剪鎖
到真係剪第二日幾蚊雞再買過鎖又得

依家有啲場換咗唔俾另加鎖頭
甚至要登記取匙杜絕呢啲情況

其實唔止運動場
波場泳池一樣有咁情況
華人劣根性冇得改

香港人係因為係英國人統治下先抑壓住呢種劣根性

回歸偉大祖國後慢慢同化返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞