【操縱思想系列】「不了,咁你做過啲咩,香港係咁」:Thought-terminating cliche 終止思想嘅諺語

464 回覆
1224 Like 34 Dislike
呢個都係我之前講witch hunt既意思
個個掛住對人不對事咁獵巫
就會將問題本身失焦

都係果句
只要善用起底功能就夠
其實好慘
要玩分身玩到冇時間栽培個假account
一個人隨時要跟幾十個acc係咁上下
用 linux
望遠,你ID咁低,但係做咩一個post都無嘅
你睇清楚先,果個唔係遠字
rules are rules 點破?
支那人沒有一個是無辜的
新移民都是蝗
你諗下個歪理嘅假設係咩?
其實講出黎對我無所謂,但對你嘅post係死結黎喎,論任何人都無法解決嘅理想鄉問題,只是同船沒必要講, 但又想挑戰一下你
你比D例子黎
Rules are rules 假設啲 rules 係有咩特徵?
同OP交換TG囉
你比D例子黎
正評
比上個post論點漏洞少很多
上個Post唔見你講有咩漏洞嘅?
返去留個言呀
其實講出黎對我無所謂,但對你嘅post係死結黎喎,論任何人都無法解決嘅理想鄉問題,只是同船沒必要講 但又想挑戰一下你

呢句都幾重要,姓蔣同姓關果兩位唔知睇唔睇到
Utopia?

Thomas More寫Utopia,我自己嘅結論係佢喺到諷刺緊,因爲"Utopia"="οὐ"+"τόπος",唧係「唔係地方」,或「唔存在嘅地方」。

但係同之前個post有咩關係
Sorry , 唔小心click錯負評

睇完我諗起一篇野
https://www.am730.com.hk/column/%E8%B2%A1%E7%B6%93/%E6%9C%B1%E5%87%B1%E5%BB%B8%E5%92%8C%E5%9C%9F%E5%9C%B0%E6%AD%A3%E7%BE%A9%E8%81%AF%E7%9B%9F%E5%92%8C%E3%80%8C%E6%96%B0%E5%9C%B0%E3%80%8D%E5%88%A9%E7%9B%8A%E4%B8%80%E8%87%B4-101467

標題講一次偽真理 , 然後一大篇數據 , 冇提過之間關係 , 最後重覆一次偽真理 . 竟然都有人睇完會信
嘩屌

嘆為觀止

點做到架

痴撚線
因為冇訓練過,見到數據就以為係有關嘅證據
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞