[罪大滔天]Sony Xperia 集中討論區 (20!)

1001 回覆
13 Like 8 Dislike
全世界市場大部份都被apple samsung huawai oppo 小米 食哂咁濟, 咁其實其他廠唔洗出機啦
我係覺得佢用 XZ2 打入美國市場唔會好成功
根本 Sony Mobile 無打算用 XZ2 打入北美。到以家仲係得 unlock version 放係 Amazon 同 BestBuy 就知道。

即管睇下 下半年 同 2019 有無 carrier version
一眾華文傳媒終於等到喇
有咩事
諗住過幾日買XA2
上台xz2p平us400呀
每月安全更新
未公佈?
Z1/Z5/XZ1 用 HKBN(SMT) 4G 42Mbps 表示完全無問題
對上個代用劣質天線先有問題姐(好似係)
咁仲撚戇鳩,如果用xz2機背指紋解鎖為咗打美國市場我都仲可以理解,但個款改到咁撚肉酸,日,台,港,都喪屌個設計,仲夠膽死xz2p繼續用,痴鳩線!
用 IFA 果部入歐美唔得?

更何況 XZ2 係美國都有 unlock version。
仲等IFA?
sony mobile都就死就死咁,
如果唔係為咗美國市場改設計,改機背指紋,咁係為咩?為咗令sony Mobile早D壽終正寢?
XZP更新完 電池真係返到之前嘅水平
改設計語言應該唔關美國市場事,只係撞正咁啱每2~3年轉一次咁解
機背指紋就
情況去到而家咁,我估如果真係同專利問題有關,但Sony Mobile唔肯畀專利費,又唔係真係想大舉進軍美國市場的話

有可能係專利持有者連軟件屏蔽指紋都唔容許(過去幾代美國都有賣unlocked version但軟件屏蔽指紋)
另一方面睇今次瑞典重掌設計就有種洗走曬日本設計用咗幾代嘅特徵嘅感覺
改設計
都唔使改龜背呀
類似Arc,Tx
已經好樣好多吖
硬係揀最核突嘅中間兀起!
Xz2同xz2p係同期產品黎
只不過xz2p因爲相機問題delay
瑞典設計有邊部唔係咁
爆料表示下年會用jdi屏下指紋
個隻得amoled先用到都知咩料喇
連apple都唔用
咁耐先得嗰一個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞