[罪大滔天]Sony Xperia 集中討論區 (20!)

1001 回覆
13 Like 8 Dislike
早幾日買咗XA2 用落幾好
舊電都用到一日有多
差電又快
係相機未試
同埋想問條導航有冇得調進排位 慣咗以前lg個排位
update完有冇洗過機清垃圾
你本身用緊咩?
用緊xz2
頭先去衛訊睇xz2p實機

嘩屌你部機肥撚到 但拎上手就真係唔係話好重
同埋影相真係 色水都好靚
但個肥仔樣真係好趕客

影相唔追求既話用xz2一定好過佢好多
https://www.sogi.com.tw/articles/sony_xperia_xz2_premium/6251295
xz2p對岸有新拍照測試,日拍雙鏡同單鏡嘅分別!!可參考下
發覺幾部6" 18:9(*** 6.2")機, LG個部特別輕 搵咩整
S9+: 189g
G7 ThinQ: 162g

睇拆機,兩個 style 差唔多,係電差 500mah, 大約 10g 咗右。G7 ThinQ 薄過 S9+ 0.5mm, mon 少0.5" ,姐係 LG 堆料密過 S9+ ,咁又偷到 10g
天生缺憾了
拉兩下落嚟,禁支筆icon
5.8 16:9好難唔肥
根本係whatsapp垃圾
個chat越大越多media
multitask轉返去whatsapp就會freeze幾秒
以前最多試過十幾秒
whatsapp一有圖 超級電腦都會lag
Sony機除左佢自己design 既

全部都係無防水
呢排一開相機就有張紅色記憶卡圖案係右邊 同埋話記憶卡錯誤 sd卡無法使用 應該點整? 軟件修復?
XZ2 TOUCH MON 問題係慢半秒??
xzp 手機閒置點先可以唔食咁多電?
返工唔用電話都會食好多
熄Google同步會收唔到Gmail
寧願你去restricte咗Google app
XZ2雙鏡版
Xz3都得64gb就食屎啦
仲要一樣咁樣衰
我想問Xperia X Performance係咪唔會再有system update?
依家仲係行緊Android 7.1.1,個security patch係舊年十月一號
香港區唔放升級
自己刷喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞