[罪大滔天]Sony Xperia 集中討論區 (20!)

1001 回覆
13 Like 8 Dislike
其實兩鏡彩色圖合埋好易

用機身個gyroscope 計返xyz rotation (pitch,yaw, roll) ± displacement 就可以完美疊圖

再唔係就落mask, 睇每粒pixel color gradients
將兩張圖做mapping

照道理黑白彩色鏡頭都係咁做, 佢黑白唔係行0-1,係0-255, 理論上做到

不過睇怕係粒IPS 無能力處理, 處理呢d processing 就連i5 i7 電腦都要一段時間
粒新u唔夠力,影完一張要好耐先影得下一張
試玩左,個雙鏡頭好似.......未完成咁 始終係Sony第一部雙鏡,實未完善,第XZ3 同 XZ3P啦
講到咁易
你做黎睇下?
爆料一早講相機未完成要等秋季大更新
Xz3一出先係完成品
單雙鏡影完都要過左aube先出
爆料一早講左話xz2p未寫好個影相個部分
緊係做過先咁講, computer vision大把呢堆野
Sony呢隻係即時處理唔係華為個隻後期處理

即時處理既分別同後期影幾張再合成分別
XZ3有機會係2019年先有
唔會咁快轉

所以好快無人會再買Xperia
你唔信個咩xz2s講法呀
係下半年無機出

連日本三大公司係下半年都無Sony機賣
跟住就執柒
有無人可以list 下呢部垃圾xz2 premium係唔同地方預訂有咩唔同既贈品?
間間都係64gb卡 ,套貼,尿袋+ SBH90C(自換)+多一年sony保/半年sony意外保
咁邊間既套,貼係靚D

Sony Store竟然唔送自家Sony尿袋
間間都係垃圾
都係用住先 等Rasta Banana 出貨

BTW 邊度放隻SBH90C好?
邊個話
XZ3有機會係2019年先有
你唔係信個咩xz2s講法呀
係下半年無機出

連日本三大公司係下半年都無Sony機賣
邊個話

不過你認爲IFA冇機出咁就算了
爆料話ifa部xz3(xz2s)會搞到xz2用家谷住度氣

XZ2 都應該賣到去秋冬季架喇
日本仔好快會忘記Xperia
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞