[罪大滔天]Sony Xperia 集中討論區 (20!)

1001 回覆
13 Like 8 Dislike
徵詢咁多位大佬既意見
小弟黎緊想換新Xperia
諗緊XZ Premium定XZ2好
預算唔係問題
純粹想知邊部比較好

開頭有諗過XZ2
但自己唔係好慣長型機身
見XZ Premium好似順眼D
但唔知性能會唔會差太遠
岩岩先睇到原來黎緊仲會出XZ2 Premium
有無得諗?
845係835同等熱力但更高效能
先買 XZP
後買 XZ2P

返正無限預算
如果打機 緊係有新買新
但係845既最高效能係熱過835既最高效能
無計845原來用7nm不過最後繼續用10nm
855會唔會用7nm製程
不過要考慮Sony 會唔會同舊機upgrade
android p一定有 不過之後要睇罪大良心有幾多
好靚。。。靚過曬今年d旗艦
Sony真係可笑。
一向無良心
等xz3 仲好
依家leaks話xz3 前後雙鏡
咁真係唔知xz2 premium 邊度好過佢
最多咪4k mon
不過對用835機嘅人講 等下明年5G機好d
XP重未有Oero
XA2 plus真係好難賣得好,寧願買XZ1啦
Fake News
咪睇日本仔個野雞網別
所謂leaks係前後雙鏡係友廠同sony雙鏡對比
Sony 最新一代 S845 旗艦 Xperia XZ2 Premium,終於都正式在香港發表,顏色會有黑、銀兩種選擇。建議零售價如昨日版主所爆的一樣,都是賣 $6798,在 7 月 20 日正式開賣,證明 ePrice 版主收的風,一向準確度都很高。另外,Xperia XZ2 Premium 跟機充電器以及耳筒,亦都已經升級至 Quick Charge 3.0 快速充電器 UCH12 (價值 $298) 以及入耳式立體聲耳機 MH750 (價值 $308)。

至於預訂期間的優惠,基本上版主昨日爆的,都是沒錯,由 7 月 13 日起至 8 月 31 日期間購買 Xperia XZ2 Premium,即可登記享有額外一年原廠保養或 6 個月意外損壞保障。對於成日粗用唔錫機、容易整壞手機的網友來說,這算是個不錯的消息

由 7 月 13 日起至 8 月 31 日期間購買 Xperia XZ2 Premium,仲會免費送兩用 USB DAC 高解析度音訊以及掛頸藍牙耳機 —— SBH90C。版主 Check 返,原來呢隻耳機並唔係平嘢嚟架,建議零售價都要 $1498
跑馬耳機終於放曬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞