[罪大滔天]Sony Xperia 集中討論區 (20!)

1001 回覆
13 Like 8 Dislike
話明XA2+咁梗係XA1+後繼,咩18:9嘅XA2U
6" 18:9闊度 = 5.5" 16:9闊度
省錢

用哂同一塊 front panel
唔出呢部可能仲省錢
咁突發既
熊貓機以前比人屌得多
以cut cost黎講SONY的確好出色
ODM靚過自己design

Sony 班designer 炒左佢啦

要有日本版 因為要買elecom保護貼 Rasta banana 殻
sony出熊貓個時畀人屌到傻
而家陷世界出全螢幕都係熊貓機,啲人唔知去曬邊
XA2系列台灣團隊有份主導設計
XZ2銷量唔得ma
XZ2P港行SRP = $6798
from e派屎
因為 SONY 永遠反潮流而行
Sony Xperia XZ2 Premium 將於明日 (12/4) 正式在香港發表,而在此之前一日收到的消息,相信會是最準確。根據版主收到的消息,Sony Xperia XZ2 Premium 的建議零售價為 $6798,將於明日起正式接受預訂,預計會在 20/7 正式開賣。而在預訂期間購買 Xperia XZ2 Premium,除了會有額外一年保養之外,Sony 仲會限量送一款掛頸式原廠藍牙耳機,相信應該是跟台灣一樣,型號是 SBH90C。另外,不同的大舖會有不同的公司禮品,版主向衛訊查詢過,他們就會額外送機套、64GB microSD 咭以及流動充電器。

Sony Xperia XZ2 Premium 上市 & 開賣資訊
建議零售價:$6798
開始接受預訂日期:12/7
正式開賣日期:20/7
早鳥優惠:額外一年保養 + Sony 原廠掛頸藍牙耳機 + 大舖公司禮品

轉死性
唔會有日本版啦
唔破七又唔算轉死性嘅
不過個耳機如果放出去值幾錢,真係有啲垃圾
冇 DNC 得嚟,藍牙又唔 support Hi-Res,兩頭唔到岸
Ifa xz3=xzs垃圾級別
轉S710U就大賣啦
仲630
因為呢部係低價機

只不過低價機靚過高價機
定s630入得太多貨?
仲記得年頭XA2出完到XZ2出個種落差,希虛,失落感

一句講曬睇下賣幾錢啦,唔係下下都睇用咩U嘅
統一平台簡化/加快軟件開發進度,大批量採購亦能降低成本
過去幾年一直都係咁,好正常
開得咩價。。小米8SE S710二千
Nokia 7 plus S660 android one 二千八
仲有華項Zenfone S660 好似 二千頭

除非佢低過二千, 唔係搵鬼買
指紋又放到咁高,無障礙設計呢
腥風子龍任務
屌米就唔好攞黎講喇
Nokia 7+的確似係最大假想敵
同埋買得SONY, 下至低階上至旗艦, 都唔會講咩啲咩CP值啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞