[罪大滔天]Sony Xperia 集中討論區 (20!)

1001 回覆
13 Like 8 Dislike
銀?
要連芒換,你預2000喇
原來係咁
咁我上套頂住先
唔該曬兩位巴打
自己油番佢啦
黑色我咁耐都冇事
係見銀色多人出事
巴絲點睇XA2 plus?
有啲想換機但XZ2太柒買唔落手
利申: 用緊x performance
基於 XA2 無問題,所以 XA2 Plus 理論上無咩問題。
不過,XP 唔係買 XZ1/XZP 㗎咩
銀色你花左都睇唔到姐
接受到S630弱啲(S820都唔係好好)同埋部機重啲同埋無防水同埋冇雙喇叭,咁可以等去馬
XP換XA2+都叫做冇降級嘅
淘寶自己買框換
某程度上我覺得S630仲好用過S820,感覺上S820熱過同食電過S630好多

利申:由XZ轉XA2 Ultra
部xz用左一年左右
窮撚無錢換機住

最近個keyboard出得好慢
有時等3秒先出

仲有個chrome,用一陣就彈app

有無人有同樣問題?

每次system update都做足
ram唔多野
打機都極少
whatsapp 對話/圖,個個星期清
係sony冇心寫寫820個rom姐
又唔見其他廠出事
reboot過好多次了

平時打whatsapp 咪有個kayboard升上黎
愈來愈慢
平。
Sim-free。

係咪本身有 iPhone
Brevent 對付 d 垃圾大陸apps 都仲有用,其他無效果。

不如 backup + restore。
原來無咗防水 無留意到
其實XZP我都考慮過,
但見到XA2 plus窄邊好似幾靚仔又有啲心動
spec嗰啲我唔係好識睇, 所以上嚟問下
換XZ1/XZP就肯定多方面完勝XA2+/XP架啦
不過XA2+外觀上叫做追番「主流標準」
或者等埋公佈價錢再取捨(我都係 )
早幾日買咗XA2 用落幾好
舊電都用到一日有多
差電又快
係相機未試
同埋想問條導航有冇得調進排位 慣咗以前lg個排位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞