玩日系戀愛遊戲 英男遭精神污染自盡

701 回覆
676 Like 16 Dislike
而家睇返唔同人寫嘅詩,其實都有字面上嘅暗示
主角死後我就諗番起一周目natsuki寫嘅唔同動物會點嗰首詩
最後寫到人會努力嘗試....但僅此而已...
暗示你知道sayori有D唔對路,不過無論你幾努力去嘗試改寫結局,都救佢唔到

第二首嘅AMY SPIDER應該係講緊monika?

其他詩都睇到有唔同暗示 , 希望唔係過份解讀
我一feel到唔對路都會休會, 搵條女傾下計LOL
隻game既恐怖方式有D特別
唔似我玩開既horror game
e, 我仲諗住係講緊Yuri tim (Amy Spider)
詩中間話

Amy has a lot of friends
I always see her talking to people
She probably talks about spiders
What if her friends start to like spiders too?
Thats why Im not friends with her

呢度我諗起故事中段monika走去同咗sayori講咗啲嘢,之後sayori開始唔對路同sick leave咗

同埋yuri毒撚無朋友應該唔係寫佢

利申9up
睇落又似係...
sor, 半skip半睇咁玩, 字太多sosad
portrait of markov 先正
咁點解要自殺?
有話要你死黎陪佢咩

利申 無玩
其實都係佢老豆估係因為隻game
其實冇遺書點知佢係為左乜野而自殺
話唔定外國連登仔嚟
所以其實係鳩估
又知你名又知你直播
擺你啲資料黎打機 似病毒木馬多啲
個老豆都梗硬黎
唔係真係有人信佢玩完隻game就自殺啊嘛 連登仔咁快比傳媒洗晒腦? 上次有人玩遊戲王卡自殺添啊
其實只有上網裝mod先有全員生還既選項 官方只有fast end,normal end同true end
係囉聽落最驚個位係驚部電腦中毒

好中意睇女角死同虐女角係咪唔會心寒?
初初睇寒蟬覺得好正 平時睇果d女角成日要等人救,好少女角會死
Outlast我覺得最恐怖係主角心跳聲 切j睇得好開心
其實放得上steam你怕乜野有毒
只係game design果陣想做到呢啲效果
所以先打多行code check你pc個名 同埋其他效果姐
Btw講起寒蟬 目明篇應該應該真係最心寒果part
不過罪滅篇又好撚正
即係好似拎好多權限的app咁
比中共監視微信內容仲恐怖
同埋佢又唔係真係出到黎 不要投入到的人都情感好豐富,好事黎
恐怖極都全部係男人寫出黎 過左充滿幻想的年紀
又知你名又知你直播
擺你啲資料黎打機 似病毒木馬多啲
個老豆都梗硬黎
係囉聽落最驚個位係驚部電腦中毒

好中意睇女角死同虐女角係咪唔會心寒?
初初睇寒蟬覺得好正 平時睇果d女角成日要等人救,好少女角會死
Outlast我覺得最恐怖係主角心跳聲 切j睇得好開心
其實放得上steam你怕乜野有毒
只係game design果陣想做到呢啲效果
所以先打多行code check你pc個名 同埋其他效果姐
Btw講起寒蟬 目明篇應該應該真係最心寒果part
不過罪滅篇又好撚正
即係好似拎好多權限的app咁
比中共監視微信內容仲恐怖
同埋佢又唔係真係出到黎 不過投入到的人都情感好豐富,好事黎
恐怖極都全部係男人寫出黎 過左充滿幻想的年紀
Facebook whatsapp 個d一樣監視緊你
連仔都知你ip
男人定女人寫根本唔重要
女人寫既你又可以話寫果個係老女人
作品用乜野形式呈現比你
你就用乜野形式去欣賞
深究太多無謂野會令作品冇左趣味
(故事背景/外傳/後續果啲另計)
果陣無預警睇目明篇最尾嚇撚到我
未試過玩呢類game 番去睇下youtube 有無人玩中文版先
最鐘意睇黑暗劇情
琴晚玩完,玩到二周目都頂唔順,玩唔到落去
亂碼文字,人物爆格
個氣氛好不安

唔好以為睇完review劇透,就了解哂
玩落你就知,係好容易投入左落去,好難抽離到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞