玩日系戀愛遊戲 英男遭精神污染自盡

701 回覆
676 Like 16 Dislike
睇咁耐發覺毒撚先係最恐怖,打機都可以抽離唔到,係咪應該連電腦都唔好接觸
睇av代入男優而出街犯罪係咪就係呢啲人
過左咁耐,一講起呢隻game都仲係心寒
仆街 早知唔GOOGLE
好多人係現實已經玩緊,game有咩咁恐怖
其實玩過既人唔多唔少都俾佢精神污染左
好撚彩玩咗姐,未玩果啲一入黎就比樓主條撚屌標題黨同埋有晒預設立場嘅垃圾傳媒劇透
過左咁耐,一講起呢隻game都仲係心寒
其實玩過既人唔多唔少都俾佢精神污染左

玩到成個人Doki Doki
Monika會比hints你
叫你del file
咁del file仲有兩個選項
一係唔留Monika
二係放返Monika入去
不過都係會到遊戲既尾聲

其實死者如果有睇下人地既分析
就會知呢隻game係為左下隻game舖場做準備
傻豬黎
最憎 screamer, jumpscare
垃圾小學雞嚇人方法
d報紙佬寫到隻game咁有趣係咪想死多幾個

好撚想玩呀
日本galgame有幾多成係咁黑暗
女主角會自殘
me2

無啦啦吊頸同詭異既音樂感覺好不安
毒撚做乜野都係俾人屌架啦
但係要睇成差唔多兩個鐘對話

手指攰到抽筋
唔會玩呢d game
但搞到我有性趣睇下懶人包
理解唔到點解玩game可以投入成咁
睇上面個懶人包條友仲話一路聽Monika唱歌一路喊又話希望佢喺另一個世界開心
精神脆弱就唔好玩啲咁痴線既game啦
毒撚真係呢
btw

Monika真係好正
比MONIKA整死
呢隻game我有出片
個bgm已經恐怖,個劇情又令人咁投入。
15歲仔真係嚇到short左都唔出奇
好撚彩玩咗姐,未玩果啲一入黎就比樓主條撚屌標題黨同埋有晒預設立場嘅垃圾傳媒劇透

而家d傳媒就係咁鐘意標籤
呢類自殺案一定會走去搵死者生前鐘意做咩玩咩
然後搵到其中一樣有得寫大佢就無限放大

之前有幾單自殺/傷人/殺人就話死者生前鐘意睇輕小說 睇動畫 玩遊戲王 GTA etc..
跟住會無限放大個樣興趣會點樣影響犯案人
從而導致佢周圍殺人/自殺

死撚左之後重要被人格謀殺
成件事係以偏概全就引到成班人討論
睇得動畫小,想像力又小,心靈太脆弱真係唔好玩尼d game
係會覺得寫到咁真實好心寒,但未去到投入到抽離唔到囉
最緊要係啲主角好正
咁樣死曬太可惜了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞