|Switch/3DS討論(91)|-古惑狼-|-Minecraft-|-瑪利歐網球-|-WolfensteinII-|

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
BDFF Team係近年SE入面受注目既一Team人,我又唔覺得佢有經費問題
唔知呢,呢啲公司內政有時好難講
Nier明明呼聲高又受注目
Se都好似唔太想科水做宣傳咁
Dragalia Lost 失落的龍絆
琉卡(CV:#淺沼晉太郎)
熱愛故鄉的佛萊斯提亞青年。表裡如一的直爽個性,使他常在思考前就先採取行動。雖然因為喜歡惡作劇,常受到妹妹的鐵拳制裁,但非常愛護她。
#DragaliaLost #失落龍絆
我怕Second賣差左Third冇得出咋
Nier宣傳係白金自己做返
BDFF 好似電話同web版都賺到錢,你驚因為咁唔出third好過啦
呢啲真係共業
火紋隻手機驚都係咁
分分鐘一個月賺嘅錢就多過Switch生命周期出嘅全部火紋作品銷量加埋

你比我係老闆我都揀做手機啦
跟住家機作就變咗副產品

利申課過火紋英雄
有無人每日3個鐘地鐵都帶switch玩
我諗緊而家大西北返港島帶唔帶好
咁老任一廠要賣主機又唔會既
手機同正傳都肯定唔會放過
火紋應該會繼續出.除非佢想玩多一兩年收左隻手機GAME
否則佢一定要出新作黎加人落去
係呀所以我咪話變咗副產品
為咗出新人吸課金所以出新作

老任把關水準一定有保證嘅
雖然火紋前兩作都有慢慢轉去Sell人設嘅方向
Xb2就直接針住日系萌豚嚟整

仲要講緊老任咋喎
其他廠有冇咁好定力呢又係問題
BDFF 舊果隻手機好玩D
新果隻同FF某手機GAME一樣玩法

網頁版以前十幾個ser越做越縮依家得返一個SER
咁又唔好太悲觀
佢隻正傳出得閪搞臭個IP都係會影響手機GAME
為左手機版可以繼續賺錢正傳一定要整得好
『蒼の彼方のフォーリズム』の会社sprite、モバイル版『蒼かな』発売をもって活動休止 

出完switch版之後幾個月執苙
地鐵玩就無咁舒服既,又人多又坐得唔舒服
我日日返工來回搭2個鐘巴士同返工果時可以打,所以有帶
PS4/PSVITA/Switch「ネルケと伝説の錬金術士たち」 フィールド探索が大幅に変更?
任地獄又害死人
反而我覺得feh同fe新作可以做多d聯動
例如買fe新作有code,可兌換feh限角咁
咁我相信唔止帶動fe銷量,
本身唔玩switch既都帶機會吸引到買switch
出之前講左預約回本啦wor
我每日新界西返灣仔一定帶
我估得老任啲Ip可以keep住唔出閪貨架咋

手遊天尊咪好例子,成日出FF垃圾手機驚嚟呃錢,正傳十年磨咗隻半成品出嚟
唔係隻隻都fgo咁可以咁把炮直接唔出原作,帶起隻手機驚堆原生ip

小圓照抄而家都唔知去咗邊
我同你一樣
但我煩緊搭咩車
巴士都近我上車,公司附近有巴士站
但係港島驚塞車等到2036
價錢無左學生八達買地票月票個價又同巴士一樣
巴士有位坐玩switch就好方便
同覺醒/IF一樣套路
風花雪月DLC打手機角色
打完加入自軍
認真便輸了
fgo一開波就有班月廚撐住
邊到冇原作
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞