[真無線耳機] EOZ Air 苦主區

474 回覆
3 Like 9 Dislike
巴打係咪運去屋企
洗唔洗俾運費?
順豐送住宅區加$20
得1set耳棉咁慳皮
其實有2對,一對開盒已插在headset上

聲底呢,煲一煲後遠可以,但好似網上咁講有apt-x都冇撚用,咁撚細隻機用apt-x有幫到幾多?

訊號都stable嘅,過3幅水泥牆都收到
好似都ok喎
咁想問下睇片有冇聲畫不同步?
藍牙headset點都有小小,但經aac codec,唔係太大問題
睇啲comment話aptx對個latency都好幫助
btw其實隻耳機係咪係大陸直接寄過黎?
點解可以咁撚耐
唔一定關事,一睇部電話有冇二睇你隻earbuds firmware寫成點,基本上唔係太西嘅earbuds都唔會有嚴重嘅latency
有update啊

Dear Backers,

Production output is catching up with the projected numbers (beside today as it’s a day-off in China).

Automatic emails are being sent by our logistic platform in a first-in first-out fashion. Although many of you have been processed for shipment but haven’t received the tracking as the goods are not at the airport yet. Bottom line is, don’t worry it’s all good.

We’ve started shipping the Black Housing + Gold Tube and the Black housing + Silver Tube.

The first all black will leave in couple of days and we’ll get back to you tomorrow with an update addressing the definitive schedules and other technicalities.

As of today, everyone here will have a tracking number in hands within 12-14 days top.

So, again, this is it, no more delays, we’re manufacturing and shipping!

I’ve read some comments saying there’s no vegan loops… That’s simply not true, it’s included in the package we send to everyone here.

Thanks,
通話質素如何,清唔清晰,同會唔會背景聲蓋左人聲
好期待 等左年幾咁濟
利伸:全黑
通話麻麻,環境聲都有點雜,但好過the dash
個盒係咪好大
放唔放到褲袋?
全黑
同埋啲comment都算正面

大陸國慶好似放成個星期
即係
對唔住啊 又要delay 我地都唔想架
啱啱睇返我係 #7xx backer
唔會頭果4000隻all black都冇我份掛
應該好快有啦,但講佢講到唔用aptx 那度,我唔太明,大約講咩?我英文差
希望個4千back + back 有自己份
類似係話6個月前最新既Qualcomm chip(aptx) 對比起佢哋而家用嘅Realtek chip(sbc) 係各方面都差啲。
佢首先clarify咗一路都冇話會有apt-X HD(即係話呢個主要係一班低能backers美麗的誤會),然後仍嘅主要係電池電量同接收能力問題,因為Qualcomm果塊SOC已經過時,相對Realtek來講後者仲先進。

留意佢講嘅並唔係Qualcomm在CES公布果塊SOC,在耗電量來講新版Qualcomm SOC先去到Realtek水平,所以佢地寧願用Realtek。

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

呢度就係我對產品R&D嘅認知

咁點解唔係有新用新呢?因為Qualcomm嘅新SOC今年年中至出貨,如果貿然再換嘅話就又要重新開始,加上供貨問題,咁搞落去分分鐘到2019先出到貨。唔好講KS住,EOZ點同分銷商交代?

其次,apt-X係咪真係咁重要?講真要咁靚聲就要有DAC,電路走線要重新設計過晒降低底噪,要咁做呢隻耳機冇200美金唔使諗。但搞咁多又係咪有顥著分別?又未必,咁如果apt-X對音質影響唔係咁顯著,加上一般用家都係聽streaming同MP3,咁有乜理由要執著於apt-X。
感謝您
咁詳盡的解釋
我都唔記得咗佢開始眾籌時係咪講會有aptx,啲backers 嘈應該都係本身有,而家冇左,而家拖左成年,感覺似被騙咁
佢地mention過有apt-x,但KS不嬲都係咁,因為本身推出嚟嘅係半製成品。開發半途成件產品變左第二件事都試過,EOZ Air呢啲改少少嘅狀態算好好架啦。
kickstarter真係不可一不可再
等得好辛苦
巴打可唔可以post最新個update出黎?
同人夾 唔係backer睇唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞