[CW]Arrow/The Flash/Supergirl/LoT/Black Lightning 綜合討論區 (7)

1001 回覆
22 Like 2 Dislike
Fuck up timeline family
兩個都唔拍喇?
咁Melissa就快又散 之後啪下季個男主角
拍一套劇換一個男朋友
淫娃黎
BS吹走佢係因為要留伏線下季仲會出 BS仲係奸 只不過唔想佢老豆有事(好似係)
Melissa依家條仔係邊個?
佢好撚正
咪mon-el
佢就好啦
LOT S1
super girl改左time line救人
想講下SG第三季結局既感想
我個人覺得SG單單睇今季結局而言係CW 4劇入面做得最好
第一 我好滿意佢點樣處理Winn同Brainiac既交替
唔係單單為換人而換人,反而係借演員檔期引入一個另一個故事
睇到佢地對Winn呢個角色係有曬安排、係下季有另一個故事,同時有解釋到點解Brainiac會變左常駐
除此之外仲交代左其他角色既命運:火星爸爸犧牲自己拯救地球 Sam變返普通人、James公開身份、火星獵人離開DEO、Alex做DEO leader、Mon El返去未來、老母帶住三個呀婆返Argo受審
最後以Lena研究Argo石 新Kara出現係西伯利亞作伏筆收尾
成集處理得非常好
我之前仲怕個三個呀婆會係最終大佬 好彩佢地戲份好少
總結而言我比9/10
個1分係扣左落Superman冇出場 不過有交代佢唔出現既原因就算你啦

反觀其他3劇,LOT都OK ,Arrow同Flash今季finale真係乜春都冇講咁 尤其是Flash個boss fight仲要咁撚on9

總之希望SG可以愈做愈好 希望下季打破第4季魔咒
Arrow 第6季既Season finale其實幾好
我覺得BS吹走Diaz太on9,同埋冇乜令人對下季有期待既感覺
不過整體我都比7/10
BS吹走佢係因為要留伏線下季仲會出 BS仲係奸 只不過唔想佢老豆有事(好似係)

我都知係要留佢去下季做Longbow Hunters
但係吹走呢件事實在太on9
第一由bs出手點會唔確保條友比佢音波震死
第二望住Diaz飛走實在太有喜感
LOT1
由flash s1 係咁強調唔好改timeline
到而家任鳩咁改
d 劇情真係愈黎愈loose
SG係即時返返過去,本身條時間線仲未有其他後果出現
所以應該係唔會太嚴重
想問SG ending , Lena係咪仲同James一齊?佢有冇黑化?
Melissa前老公係咪season 1 有份做?因S2至開始睇,睇到S3中斷棄劇,但mon el真係好靚仔lor ,佢真人食唔小好野,之前係傳佢同TVD既Elena

反而LOT 膠膠地,內容幾好,我就睇曬S3再睇S2
Melissa前老公=season 1 做cat grant 個仔
完全唔明點解冇啦啦寫lena同james一齊
timeline有bug
一時回到過去會有兩個自己,一時得一個,有身體同意識回到過去?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞