[CW]Arrow/The Flash/Supergirl/LoT/Black Lightning 綜合討論區 (7)

1001 回覆
22 Like 2 Dislike
Winn豬
有生之年見唔見到真Winn同真Cisco同台
https://www.youtube.com/watch?v=wyswYomalVo
SG新trailer
見到新甲上陣(不過入面係唔係Kara都未知
會唔會係季尾分身 睇唔到樣解決一人兩角
好大機會係 咁既話最大疑問就係另一個Kara既目的係咩
S4第一集叫American alien
唔知會點改
我睇NETFLIX, 所以咩都係慢一季
FLASH S1 真好好睇. 第一集已經話比你知邊個係FINAL BOSS
過左幾集打D 無謂meta human之後就入主線一落到尾. 無咩多餘支節. 好睇

FLASH S2 平行宇宙都幾得意. ZOOM 做BOSS 都幾惡打. 但故事性有D弱.

FLASH S3, 捱住睇完, 我寧願佢係FLASH POINT 大做文章好過. 睇完都唔知個
剎法達點黎. 突然標個人又係自己, 都唔知UP乜.

LOT S1 懶勁出個未來不死人BOSS, 成套劇最大問題係氣氛認真但故事兒戲. 似乎
製作群都發現呢個問題, S2 變成歡樂攪笑向.

LOT S2 好過S1, 主要係敵方勢力有睇頭. RECYCLE 番其他劇奸角, 尤其RF 真係難打.

SG S1 其實三套我睇得最舒服係SG. 一來用色好燦爛, 畫面好精神. 二來D人物幾有火花.
姨丈係FINAL BOSS 雖然唔係咩大威脅. 整體睇得舒服.
flash隻戒指仲要係個女係未來帶番黎比佢 有冇咁屎呀個陣d科技 將套suit收係戒指都整唔到咩 cisco平時整咁多神器 再唔係叫ray整到納米suit都得啦
Sg第一季我去到最後幾集先知final boss係邊個
呀姨丈太膠,我睇個陣完全入唔到戲
個app已經死了 無得再係公司下載完後搭車/食飯時睇

唯有用番netflix追返舊既season
同巴打既意見大概一致 ,不過supergirl s1其實麻麻,之後好睇好多
依家睇緊S2, 覺得製作團隊幾有心思,處理Cat Grant 離去有劇情交待,成間公司就咁比左人
Mon-EL同Kara 唔同星球但世仇幾有趣,Lena Luthor 又幾有魅力。
S2暫時我覺得最好
除左alex條冇人想知既感情線
超人果幾集好正
啱啱睇完supergirl s3
真係一季好過一季

同埋flash s3嗰陣其實唔明佢點解要張savitar同future flash合埋做同一個角色
明明future flash呢個概念係可以有好好嘅劇情
但係最後拍到咁撚膠 真係哂嘢
s4 就唔需要再多講 垃圾黎

至於arrow 而家睇番其實s7唔係真係咁差
可能之前逐個逐個星期分開睇 所以會好厭佢地鬧交之類
雖然個boss真係鳩鳩地
但係team arrow分崩離析呢個情節其實唔錯
Cassandra Jean Amell Joins Arrowverse Crossover as Mr. Freeze's Wife

https://tvline.com/2018/09/14/arrowverse-crossover-cassandra-jean-amell-cast-mr-freeze-wife-nora/

繼Atom現實的老婆後, 連Arrow 現實的老婆都會加入Arrowverse
SG新女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞