[CW]Arrow/The Flash/Supergirl/LoT/Black Lightning 綜合討論區 (7)

1001 回覆
22 Like 2 Dislike
s2,s3既主線都係照copy 第一季再改少少

再見啦
想講下SG第三季結局既感想
我個人覺得SG單單睇今季結局而言係CW 4劇入面做得最好
第一 我好滿意佢點樣處理Winn同Brainiac既交替
唔係單單為換人而換人,反而係借演員檔期引入一個另一個故事
睇到佢地對Winn呢個角色係有曬安排、係下季有另一個故事,同時有解釋到點解Brainiac會變左常駐
除此之外仲交代左其他角色既命運:火星爸爸犧牲自己拯救地球 Sam變返普通人、James公開身份、火星獵人離開DEO、Alex做DEO leader、Mon El返去未來、老母帶住三個呀婆返Argo受審
最後以Lena研究Argo石 新Kara出現係西伯利亞作伏筆收尾
成集處理得非常好
我之前仲怕個三個呀婆會係最終大佬 好彩佢地戲份好少
總結而言我比9/10
個1分係扣左落Superman冇出場 不過有交代佢唔出現既原因就算你啦

反觀其他3劇,LOT都OK ,Arrow同Flash今季finale真係乜春都冇講咁 尤其是Flash個boss fight仲要咁撚on9

總之希望SG可以愈做愈好 希望下季打破第4季魔咒
devoe : nooooo!!!! impossibleeeee! -> 死

最on9係打敗既方式係打devoe軍團 跳入個窿就走左
我岩岩查左下Eve個名
原來佢係幾十年前套超人電影入面Lex Luthor個秘書+愛人
個角色 唔係演員
Arrow 第6季既Season finale其實幾好
我覺得BS吹走Diaz太on9,同埋冇乜令人對下季有期待既感覺
不過整體我都比7/10
身份公佈改變左成套嘢既status quo,下季值得期待喎

但係始終只係講左Oliver既來來故事重點係身份公開後既生活
唔似sg咁每個角色都有自己發展同故事
有可能同Brainy
btw 4季魔咒

Arrow同Flash最爛都係第3季,叫4季魔咒好似唔太岩
點睇都第4季爛啲
Arrow打魔法系 睇Damien扮連住Oliver頸睇到我好尷尬 可能係Oliver唔岩拍呢啲超能力場面
Flash第4季下半季勁爛 Barry又黑人憎 對付Devoe手法低劣,除左 都惗唔到點形容,拉返勻都係同第三季差唔多
第三季爛好多
Arrow第三季亂撚9嚟,又照抄Batman,過去篇廢到冇人有
Flash第三季個奸角冇描寫之餘仲要繼續copy前3季
唔好再講咩有臭西死既一幕就好睇啦,跟本全季都垃圾
唔係講緊臭西死唔死既問題
係真係Devoe下半季爛到爆 計劃on9 boss fight又on9
最多兩季打和
飾演Mon-El的Chris Wood只簽了兩年的戲劇約,他的故事已告一個段落,第四季後他不再是常規演員,但劇情有需要時Mon-El仍會回歸。

Winn(Jeremy Jordan)會與Mon-El回去未來,所以該角色只會以客串演員的身份出現在第四季。

布萊尼(Jesse Rath)回不去了,他會留在DEO填補Winn離去後的空缺,也是第四季的常規角色。
Jessica Parker Kennedy被提升為-閃電俠 The Flash-第五季的常規演員,她在第四季一共出現四次(連同交叉集),最後一次出現時向團隊表明了自己就是Barry和Iris未來的女兒Nora West-Allen。

同時,在第四季頗受觀眾喜愛且死裡逃生的伸縮人Ralph Dibny(Hartley Sawyer)也被提升為新一季的常規演員。

先前,剛生下孩子的Cecile (Danielle Nicolet)已晉升為常規。
最尾出現嗰個kara會唔會變power girl
CW始終俾唔到機會it組在crossover集數合作既機會

一直好想睇cisco, 肥c同winn合作呀

希望年尾俾Brainiac有機會係crossover同另外既it人合作啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞