紫禁城算唔算最肉酸既宮殿?

238 回覆
76 Like 80 Dislike
睇過外國好多皇宮
好多都不外如是
你用到凡爾賽宮比,有幾多間可以同佢比
紫禁城唔一定係最靚
但一定唔係最肉酸

遠遠不及歐洲皇宮既平均水平

洗撚用歐洲皇宮比咩 古羅馬都夠做啦
似似講親中國建築/科技/藝術/兵法,當形勢對大中華不利既時候,必定有人跳出來話各有各好無得比較
似似講親中國建築/科技/藝術/兵法,當形勢對大中華不利既時候,必定有人跳出來話各有各好無得比較

我覺得中華文化 除左 詩 詞 書 畫 棋 同食係合格
因為呢個「民族」除左食剩係識呢五樣野

我覺得中華文化 詩 詞 書 畫 棋 同食係合格
因為呢個「民族」除左食剩係識呢五樣野
原本都叫有氣勢,不過加埋毛撚個龜頭同殘體即係柒到喊

agree , 加幅相係度真係唔知做乜鳩

屌 原本明明好霸氣架麻

agree , 加幅相係度真係唔知做乜鳩

如果係加孫中山 or 蔣介石張相

然後旁邊兩句變做:「中華民國萬歲, 三民主義萬歲」, 點睇??

唔識欣賞

好彩仲未睇到有憤青話換事頭婆張相
身分認同黎講 我唔會覺得自己係中國人
更加唔會on9到覺得自己係英國人
宇都宮紫苑

[black] [/black]
有樣野我唔明
北京個紫禁城, 真係得個殼,
裡面六萬件既珍品都去左台北個故宮博物館,
北京o個個, 基本上係冇野拎得走借得走
咁林鄭講既900位故宮珍品係咩?
乾清宮張龍椅? 定係正大光明既牌匾呀

每日150隻蝗蟲
擺毛澤東車頭相同2句柒野上去紫禁城真係痴線,中共當中國歷史文化=中華人民共和國文化,幫國民洗腦...
整體黎講都差嘅
但加左車頭相真係柒

成個星型果個花園係咩地方

棱堡
好似係一種城堡 但唔知係邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞