係咁的,我出租陪葬服務,專職陪伴客人死亡【續・結局拾遺】

858 回覆
583 Like 13 Dislike
一路睇住主角不停咁求死,由於自己都係厭世嘅人,由細到大,屋企只會做d傷害人嘅事,又差d死過幾次,覺得人生好苦,忍唔住諗點解仲未死,幾時先可以死。能夠睇到呢個故仔真係好有意思,睇到喊,好有共鳴。

睇埋後記,諗起一路以來,雖然好早就獨立生活,無家庭溫暖,但就有好多朋友一直以來兩脇插刀咁愛護我,幫助我。老土d講句,我愛你地。

有時候都仲諗緊點解自己咁都未死。
1. bb女果陣,老母係大陸差d賣左我
2. 中學果陣,老豆搞左壇大獲野,但我要幫佢執屎,自己伸左半個身出窗台,望住咁多層樓下面嘅地面,已經唔當係高度,而係解脱,阿哥拉返入來
3. U grad 之後無耐有一朝突然心口劇痛,痛到抖唔到氣,入左廠
4. 之後係外國果陣,有個weekend 去海邊同崖邊玩,幾米高大浪湧來時,但咁岩果幾秒內有班陌生人取代左我原來的位置,佢地傷得好重
5. 水險之後第二日坐朋友車返工果陣,係迴旋處前面咁岩後面有車迅速扒我地頭,取代左我原本嘅位置,但左面衝來的車無減速,直接撞落扒頭嘅車,成件事都係幾秒內發生
事出必有因, 睇黎個天有野要比你做而你又未做好/完, 好好愛錫身邊嘅人呀
鋼鍊睇太多
唔好諗啦 快啲msg佢地問候幾句再講句多謝

唔好比人生再有遺憾!
尋晚早訓左
多謝gay廉
我愛你gay廉
我知創作係你想先寫得出好故事
我唔係話想迫你
不過我真係好希望你可以埋埋個末日故尾
你有靈感時再寫啦 唔急

另外呢個世界 我地成日覺得活著無乜意義
但其實一路生活落去 年歲增加
好多事 好多人 好多地方 已經默默為自己既一生增添色彩
就好似一棵你唔知佢生長係邊
但開得好茂盛既櫻花樹一樣
或者終有一日死後 你會發現你一路覺得唔太重要既事
會成為你一生中最大既牽掛

再次多謝gay廉寫左呢個故
因為我正正就係六雲性格
都係個句啦 你出書 我一定狗衝
到時就麻煩晒你幫我簽名啦
隔一日終於有時間撳入嚟就完左個故了....
多謝gay廉寫呢個故~
希望唔會熄
我會活得好好
你都要活得好好呀
再難行都有一日會捱過架 唔好渴望死亡
多謝
好聽呀日文歌 聽多啲啦哈哈
好正呀嗰故
講到受教真係講唔上
點會無意義呢
加油呀巴打
遲啲放
好啦信你啦
i am sorry for your loss
好好送埋佢最後一程
希望巴打早日走出傷痛
咁又唔算死
聽住先啦!
你咁少留言㗎!
我都知我啲故少人睇
絲打自小就要承受傷痛 真係好唔容易
我覺得做人有時阿Q啲都無妨,或者咁諗,就係呢啲傷痕磨煉啲你同其他人唔一樣 更堅強
可能某日 某人講嘅嘢 得你一個人先會明 先會感同身受 幫到佢 因為你經歷同人唔一樣
有咁多朋友愛你真係一件好事 人生中朋友真係好重要
末日故可能會完全重整變成一個新故事
多謝你一直嘅支持
我都好愛你無彎巴
多謝西樓主呢個故
其實近一年黎我都好想死
或者有日我都會搵返生存意義

見到你有抄我名
記憶中我留過兩三次言
多謝你多謝我
最後有少少犯駁不過算啦..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞