IT界討論區:(27) Agent 靠得住 猪乸會上樹

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
有無人知道 IT intern 通常有幾多人工?
通常做D咩?
做細公司intern 對CV多唔多幫助
政府9800$
其他可以好唔同
有啲冇錢添

想對CV有幫助
interview 口才>>>>>oversea 大公司>local 大公司> oversea >>local

想入nmc有oversea經驗有一定加分
first hon 加分
有個人作品 加分
interview吹水能力 加分
謝謝
infra狗返工了
睇你想入乜公司
startup就最緊要一個打十個
國際大公司最緊要靚profile, 三大u grad + 大公司internship, 同個人要 presentable
local大細公司最緊要識吠兩聲做狗
startup係香港會做到你心理唔平衡
local公司都係
請緊consultant
p仔理撚你
唔好扮醒啦
連登真係多弱智
On撚9你又知我唔係講consulting?我有frd就係冇first hon都有得in
返六日
屌你唔信咪算,上個forum都話貼proof
貼糧單是常識吧
佢個fd有interview姐
唔代表入到
我只係知入門門檻
你可能要問其他清
因為我都問緊consultant 既野
想知條路會唔會比P仔好
琴晚有個清知道人工個啲
你問下佢
Acn的確真係唔駛1st
Consulting呢啲無經驗都好多野judge到請邊個
對project management ge基本認識
對acn既認識 acn既core value
Personality
Intern做過啲咩 最緊要係學過啲咩
Academic 反而唔係最重要
講真我唔覺得acn 個offer係好吸引
不過你話人地講多1,2句你即刻起哂鋼咁屌柒人
我諗呢到唔會話好歡迎你囉
accenture上到senior manager個人工係幾正
不過junior level真係幾濕鳩下OT到仆街又低人工

我當年見工係ICC
宜家搬左?
你又知
冇記錯你都係F豬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞