IT界討論區:(27) Agent 靠得住 猪乸會上樹

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
再同佢傾左下 佢肯比20k了
上星期有agent 自己摸上門問我地係咪請人,收全年15%,做夠兩個月就要睇,我想問係咪公價黎
另外我想請full time,佢係咁彈part time 俾我
上商?
一般收2-3個月
Btw請人出referral bonus 好有效
冇 轉唔返出黎 一世做銀行
超有前途
你諗下全球可能得返幾十條友寫
你又識寫 wo
真定假
做左一年support仔,想讀個master避下世。有冇邊d master教得多technical野 少d吹水昶份,可以介紹一下
CS
咪下年請早
呢行邊有得讀master之後避世唔返工一年, 要讀都係讀part time.
Shitty CS 受Late Application
你個post咁多人問你都請唔到人咩
將舊錢加落人工度會唔會有效率d
me都想讀書避世 順便識下新朋友仔
一上連登突然多咗好多襟兄弟
呢d係on9說法,以前我都係寫cobol.
Cobol講到咁好,linkedin cobol 社團班on9就唔係乞jobs啦,又話咩柒cobol有好用的ide, 唔似以前3270.又話ibm出左新式tools 支援cobol. 心諗:呢d ide, agile方法完全係用左新一代的技術,既然cobol 講到咁好,根本唔需要進化到同其他國睇齊,要進化唔點解仲要cobol. Ibm搞幾多cobol gen json呢d microservice 方向算鳩數。出黎行,最忌比自己用左甩唔到ga野洗腦,只會愈做愈衰。
I大畢業
之前做左2年半in-house
而家係間細vendor到做左年半 大約20人 expand緊
主力做apps果邊既back-end 拎緊27k
因為做vendor好撚攰 唔想再做 今日resign左
老細出左30k + senior title既offer留我
打算開返佢33~35k
如果佢肯 各位覺得我應唔應該take呢個offer定搵返間in-house好
自知i大畢業入大公司係比較難 當然我都會試試
其實我覺得唔少人都係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞