IT界討論區:(27) Agent 靠得住 猪乸會上樹

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
平時唔洗 好似係
我都想問
上佢網見好似唔同咗

之前以為icc見icc返
ff
anyway
我好肯定冇一間係要first hon先有得見
A記只不過係一間IT consulting firm
以為自己係Mckinsey Bain嗰啲management consulting firm ?

first hon都唔會走黎做濕鳩vendor啦人工又唔高
我近排in過係one island east,不過唔係in p,所以唔知p係咪都係。不過我覺得one island east仲靚過icc
入到mbb駛入acn
大師教路interview
呢個flow正常interviewer 會想知既野
fg識aws oracle db2正常啦
其實有in過oracle 佢地仲會話consultant 個位係比啲有hand on oracle db經驗既人
但個post係寫fresh grad welcome
fg可以有幾多呢類經驗呢?我唔知啦
interview/offer講運
咁岩佢地等人用個standard 可以唔同
fg放手一報 報下試下
得咪恭喜你 唔得interview當拎經驗

btw, 同返上面清講
本身大家溫文咁樣講我冇乜野
又撚泥撚去做乜野
佢都係當大家鍵盤戰士唔洗客氣咁
你點既態度 人地咪點
唔通就住你哄你咩
我想講唔駛起哂鋼既
Oracle有cert讀
不過呢間垃圾公司真係不了
返過OIE感覺麻麻
ICC同IFC未返過不過唔鍾意個地點
返過PP一流

非三大我唔知啦

三大1st hon cs 好多都有啲料到
想搵既話要搵到比acn fg 既人工更高係唔難 (講緊而家呢個moment)
stealjob有review
狗也不屌

其實我以前都有對過都係咁
我係bba it major fg...
係咪入vendor公司做BA學coding前景會好d?
依加BA行業係咪都偏向請識coding嘅人?因為我in親d BA工都要求我學

但問題係我唔鐘意coding
佢地又唔介意
屌完都係照用返
都係乖乖地比錢

其實我以前都有對過都係咁
佢地又唔介意
屌完都係照用返
都係乖乖地比錢

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞