冷氣機唔鬼凍

440 回覆
10 Like 4 Dislike
好彩啊巴打,希望你順順利利
3米左右,裝修果陣叫師傅搵人裝埋
你暫時未有事?
咁又唔大壓力既,原本用黎洗車既,不過應該足夠洗清d霉積,佢地係至病源頭!
大獲個大撚獲 裝工最差就係呢d(個人覺得)
你部機裝左幾耐?
未有事
祝自己、祝各位巴打
今個夏天、下一個夏天、之後既夏天都一齊有冷氣凍住!!
無乜所謂 條喉夠壓力 唔用機都洗到

發夢試過用消防喉洗機
年半,上年開幾次都未有事,今年正式搬入黎開第一次就中招
個人經驗 問題出現了 係未解決之前 問題都會一直出現 只不過係睇時機
似乎係裝機手工差 導致雪種喉有微漏
所以你年半前開機都仲好正常
今年開 機內既稱可能得番5成或更少

唔好啊今日我俾夠風佢喇
巴打想請教下,如果測雪種洗唔洗一定要搞埋室外機?
不過仲搵緊應該用咩去洗呢?
youtube 教學話漂白水加水2:8,我又唔想用漂白水
用清水?定要買洗冷氣翅片既泡沫?
巴打有無idea?
Sorry騎劫個post一下
6~7年咁上下 (可能再耐d 應該唔夠十年)
而家呢個moment回你 佢好正常(嘈D咁)

我開冷氣 習慣關窗關房門 困住d冷氣
但係佢short起上黎
熱到我..
我開房門出廳 竟然同出面一樣室溫(一樣熱) 仲要無我房咁焗添

廿幾年前 入伙時包冷氣係3/4匹 N年後屈左老豆換1匹
以房間大小應該夠哂凍有凸
制冷無事o既話 係咪應該佢個恒溫裝置short Q左

而且阿媽個方法 又唔知佢點試番黎 教番我轉頭
基本上係 有經驗既 未必一定要去到室外機先知夠唔夠
但係你要知雪種幾多壓力 就9成9要
其實正常使用既情況 用清水洗都得
如果係d油煙多既地方 就要落d野了
情況係時冷時熱定點?
會唔會師父裝唔得好,漏雪種?
咁真係大獲過大撚獲
巴打好make sense
我先洗房一部,因為用得最頻密,而我屋企煮飯炒野一定唔開冷氣,所以油煙應該不多,我諗我會用清水試下,depends d 漬痴得實唔實
諗住一間試下你教個個方法 篤下個制
搭單一問 用緊窗口機 洗冷氣應該幾耐洗一次先夠
正路係 制冷 出風 制冷 出風 咁一路恒溫落去
但佢衰格起黎 間房熱到扒街 都唔識tune去制冷

算唔算時冷時熱

我關哂門窗 再開電腦+ps4時 姐係自制密室焗瓜自己
正路係 制冷 出風 制冷 出風 咁一路恒溫落去
但佢衰格起黎 間房熱到扒街 都唔識tune去制冷

算唔算時冷時熱

我關哂門窗 再開電腦+ps4時 姐係自制密室焗瓜自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞